Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Μπλόκο σε 7,5 κιλά κοκαΐνης
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Μπλόκο σε 7,5 κιλά κοκαΐνης

Διακίνηση ναρκωτικών: Η κοκαΐνη βρέθηκε και κατασχέθηκε σε οικία αλλοδαπού στου Γκύζη.

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, βάρους άνω των 7,5 κιλών, κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, στην περιοχή του Γκύζη, ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία συσκευασία της σε νάυλον σακουλάκια, με σκοπό τη διακίνησή της, στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, εν όψει, όπως υποψιάζονται οι Αρχές και των εορτών των Χριστουγέννων. «Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας», αναφέρεται στην ενημέρωση «για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του κατηγορουμένου στην διακίνηση κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση».

Από έρευνα στην οικία και την κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Επτά κιλά και 672 γραμμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ, 2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 2- κινητά τηλέφωνα, υλικά για τη συσκευασία των ναρκωτικών (νάιλον και χάρτινες συσκευασίες και ρολό περιτυλίγματος).

Τα 2040 δενδρύλλια κάνναβης

Τις ίδιες ώρες η Αστυνομία στο Ηράκλειο προχωρούσε στην ταυτοποίηση και στον σχηματισμό δικογραφίας κατά αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται ως καλλιεργητής τεράστιας φυτείας κάνναβης με 2040 δενδρύλλια, σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Ηράκλειο Κρήτης. Στις αρχές Ιουλίου, με οργανωμένη επιχείρηση, είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί τεράστια φυτεία κάνναβης και είχαν ξεριζώσει 2.040 δενδρύλλια, ύψους έως και 1,5 μέτρου, το καθένα. Τότε, όμως, δεν είχε βρεθεί κανένας μέσα στη φυτεία. Πέντε μήνες αργότερα, βρήκαν και τον καλλιεργητή.

Ωστόσο, μέσα από στοιχεία που προέκυψαν και αξιοποιήθηκαν στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε από το ξερίζωμα της φυτείας έως τώρα και από τα στοιχεία που προέκυψαν από τα αντικείμενα-σύνεργα καλλιέργειας που βρέθηκαν τότε, η Αστυνομία έφθασε στην ταυτότητα του καλλιεργητή και προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του. Όπως αναφέρει η Αστυνομία «από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, πρόκυψε ότι ο αλλοδαπός, είχε προβεί στην καλλιέργεια φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή του εν λόγω Δήμου, στην οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, συνολικά δυο χιλιάδες σαράντα (2040) δενδρύλλια κάνναβης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις