Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 11χρονος – Σέρρες: Επαναλειτουργεί το δημοτικό σχολείο, ποιά μέτρα έχουν ληφθεί
ΕΛΛΑΔΑ

11χρονος – Σέρρες: Επαναλειτουργεί το δημοτικό σχολείο, ποιά μέτρα έχουν ληφθεί

11χρονος - Σέρρες: «Διαχείριση απώλειας μαθητή» ήταν το πρώτο μάθημα

Ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Ακριβώς μία εβδομάδα μετά την φονική έκρηξη που στοίχισε την ζωή στον 11χρονο Βασίλη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γονείς είναι προβληματισμένοι και τα παιδιά θλιμμένα και ανήσυχα. Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σερρών πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες τεχνικές εργασίες στο σχολείο. Τοποθετήθηκαν κλιματιστικά, ενώ τα μαθήματα γίνονται παρουσία ψυχολόγου. Το πρώτο μάθημα είναι αφιερωμένο στη διαχείριση της απώλειας μαθητή και του σοκ του θανάτου. Στο μεταξύ γραπτό αίτημα για αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων στo πλαίσιo της προανάκρισης για το θάνατο του 11χρονου μαθητή θα κατατεθεί το πρωί της Δευτέρας στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών από τον πληρεξούσιο Δικηγόρο της οικογένειας του 11χρονου, Δημήτρη Γκολέμη.

Στη ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας του 11χρονου αναφέρεται ότι «το γραπτό αίτημα θα κατατεθεί προς το αρμόδιο ΑΤ Σερρών για αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων στα πλαίσια της προανάκρισης σχετικά με τη διερεύνηση των πρωτοφανών αλλά και προφανών ευθυνών όλων ανεξαιρέτως των υπαιτίων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση». Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 13:00 το μεσημέρι στο δημαρχείο Σερρών. Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών καλεί τα μέλη του Συλλόγου, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Επειδή η ασφάλεια των μαθητών-μαθητριών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και οι ζωές τους για εμάς ανεκτίμητες, οφείλουμε όλοι και όλες να είμαστε εκεί, δυναμικά και ενωτικά» αναφέρει η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών.

Αιχμές των καθηγητών εναντίον του Δήμου

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς» μέσω της οποίας στέκεται στο πλευρό του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου. «Υπήρξε η εκ προοιμίου στοχοποίηση του Διευθυντή του σχολείου και η μετάθεση ευθυνών στο πρόσωπό του τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πριν ακόμη αναλάβουν έργο οι πραγματογνώμονες», σημειώνεται. Σε άλλο σημείο, οι δάσκαλοι της πόλης αναφέρουν ότι «το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι τυχαίο, δεν είναι μεμονωμένο, δεν οφείλεται στην «κακιά την ώρα». Παράλληλα, η ΕΡΤ αποκάλυψε πώς οι πρώτες στιγμές των μαθητών στο σχολείο τους, μία εβδομάδα μετά την τραγωδία, ήταν αναμφίβολα θλιβερές. Σε κάθε τάξη παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μαθητές μαθαίνουν πως να διαχειριστούν την απώλεια κοντινού τους ανθρώπου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις