Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Προσπάθησε να μπει στη χώρα με 8 πιστόλια και 997 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
ΕΛΛΑΔΑ

Προσπάθησε να μπει στη χώρα με 8 πιστόλια και 997 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

Ο αλλοδαπός πέρασε μέσω του ποταμού Έβρου μαζί με έναν συνεργό του ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Υποδύονταν τους παράτυπους μετανάστες και με πλαστικές βάρκες, μέσω του ποταμού Εβρου, μετέφεραν από την Τουρκία στην Ελλάδα, πιστόλια και σφαίρες! Ενώ ο συνολικός αριθμός των όπλων, που έχουν φέρει στη χώρα, παραμένει άγνωστος, η συνεργασία αστυνομικών δύο Τμημάτων Ασφαλείας, έφεραν στα χέρια των Αρχών, τον έναν από τους δύο μεταφορείς.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για έναν Σύρο, ο οποίος σε σακίδιο που έφερε στην πλάτη του, έκρυβε οκτώ πιστόλια με τις γεμιστήρες τους, αλλά και περίπου ένα κιλό κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη. Η Αστυνομία με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της, προσπαθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, που αφορούν, κυρίως, στο ποιοι ήταν οι παραλήπτες των πιστολιών εντός ελληνικού εδάφους, αλλά και που εδρεύει το κύκλωμα στην Τουρκία, που πραγματοποιεί αυτές τις επικίνδυνες για την ασφάλεια αποστολές.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συνελήφθη ο Σύρος μεταφορέας στην παρέμβρια περιοχή του οικισμού Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. Σε βάρος του, σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Μέσω Έβρου

«Ειδικότερα», εξηγεί η Αστυνομία «μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι εισήλθε παράνομα στη Χώρα μας από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου μαζί με άγνωστο συνεργό του, που αναζητείται, μεταφέροντας όπλα και ναρκωτικά».

Οκτώ πιστόλια με γεμιστήρες

Συγκεκριμένα, προστίθεται, σε έρευνα, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε σακίδιο που κατείχε ο δράστης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (8) πιστόλια με τις γεμιστήρες τους, ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης βάρους 997 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που τα κυκλώματα επιχειρούσαν να περάσουν οπλοστάσιο στο ελληνικό έδαφος από το τουρκικό. Τον Μάϊο από το Λιμενικό Σώμα συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί για παράνομη εισαγωγή-λαθρεμπορία-μεταφορά-κατοχή-αποθήκευση δέκα (10) πιστολιών τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς.

«Ειδικότερα», ανέφερε το Λιμενικό κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε, στην παραποτάμια αγροτική περιοχή Δήμου Σουφλίου πλησίον μεθορίου ποταμού Έβρου, πνευστή λέμβος με έξι επιβαίνοντες, να προσεγγίζει την ελληνική όχθη. Στη συνέχεια, αφού αποβιβάστηκαν στην ακτή πέντε αλλοδαποί, η εν λόγω λέμβος αναχώρησε με κατεύθυνση προς την τουρκική πλευρά, από όπου και προήλθε. Ακολούθως, οι εν λόγω αλλοδαποί, κατά την προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από το σημείο κινούμενοι πεζοί, παραπλεύρως του ποταμού Έβρου, ακινητοποιήθηκαν» . Μετά από τον έλεγχο συνελήφθησαν καθώς διαπιστώθηκε ότι εντός σακιδίου πλάτης που έφερε ο 21χρονος εντοπίστηκαν δέκα πιστόλια τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς..

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις