Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερντογάν – Ελλάδα: Προκλητικός για ακόμα μία φορά ο Πρόεδρος της Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν – Ελλάδα: Προκλητικός για ακόμα μία φορά ο Πρόεδρος της Τουρκίας

Ερντογάν - Ελλάδα: Με νέα πρόκληση συνεχίζει, δια στόματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να κατηγορεί την Ελλάδα και τους συμμάχους, η Άγκυρα

Δεν χάνει ευκαρία όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Τούρκος πρόεδρος να εξαπολύει πυρά κατά της Ελλάδας, πιάνοντας από εκεί που το άφησε με τις χθεσινές του προκλητικές δηλώσεις, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σε συνέδριο του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TRT, o Toύρκος πρέοδρος πραγματοποίησε ομιλία και δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξανά προκλητικά απέναντι στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν όμως αυτή τη φορά εξαπέλυσε την εμπρηστική του ρητορική προς την Αθήνα, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

«Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, αλλά εσείς εξοπλίζετε τα ελληνικά νησιά με όπλα και αεροσκάφη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων, Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί «όσους ενθαρρύνουν τις επιθετικές και προκλητικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ανυπολόγιστα την Ελλάδα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», απευθυνόμενος στις ΗΠΑ. Συνέχισε δε: «Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, αλλά εσείς εξοπλίζετε τα ελληνικά νησιά με όπλα και αεροσκάφη».

“Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, αλλά εσείς εξοπλίζετε τα ελληνικά νησιά με όπλα και αεροσκάφη”

«Ακόμα δεν μπορέσαμε να λύσουμε το θέμα των F16 μαζί σας, παρόλο που πληρώσαμε γι’ αυτά. Δεν εγκαταλείπουμε τον διάλογο για να επιλύσουμε το Κυπριακό με νέα και συγκεκριμένα βήματα με δίκαιο τρόπο», πρόσθεσε. Σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως χαρακτηρίζει τις τουρκικές επιθέσεις στη Βόρεια Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε τα εξής: «Είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ, αλλά πώς μπορείτε να στέλνετε τόσα πολλά όπλα, πυρομαχικά, οχήματα και εξοπλισμό σε τρομοκρατικές οργανώσεις;», διερωτήθηκε αναφερόμενος στην αποστολή οπλισμού από τις ΗΠΑ στους κουρδικούς θύλακες στη Συρία. «Τους έχουμε δείξει όλα τα βίντεο. Δεν μπορείτε να πείτε στην Τουρκία ότι ότι δεν ισχύει» και πρόσθεσε: «Εκφράζουμε σε κάθε βήμα ότι η τρομοκρατία αποτελεί παγκόσμια απειλή και ότι η καταπολέμησή της πρέπει να γίνεται σε παγκόσμια συνεργασία».

Πυρά Ερντογάν κατά της ΕΕ

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οι πρόσφατες κρίσεις αποκάλυψαν πόσο εύθραυστη είναι η αρχιτεκτονική της ασφάλειας και της ευημερίας στην οποία βασίζεται η Ευρώπη και τόνισε ότι η χώρα του μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αλλά δεν παρέλειψε να εξαπολύσει κι εκεί τα πυρά του. «Είναι σαφές ότι είναι δύσκολο για εμάς να ονειρευόμαστε ένα κοινό μέλλον με μια Ευρώπη που υποστηρίζει ανοιχτά και κρυφά τις τρομοκρατικές οργανώσεις που πολεμά η Τουρκία, προστατεύει τους τρομοκράτες και αντιτίθεται στην Τουρκία σε κάθε ζήτημα στο οποίο εμπλέκεται.

Για να μην αναφέρουμε τις κατάφωρες αδικίες που έχουμε υποστεί κατά τη διαδικασία πλήρους ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κρυφά εμπάργκο που μας έχουν επιβληθεί και πολλά άλλα προβλήματα, όπως η μετατροπή ανθρωπιστικών ζητημάτων σε μέσο εκβιασμού». «Για να είμαστε ειλικρινείς, παρά τις θυσίες που κάναμε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι μείναμε μόνοι, ιδίως στον αγώνα μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την ενότητα και την αλληλεγγύη μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις