Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εύα Καϊλή – Κατάρ: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση διαφθοράς
ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή – Κατάρ: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση διαφθοράς

Εύα Καϊλή - Κατάρ: Θα εκδοθεί δελτίο Τύπου για την υπόθεση

Αύριο το πρωί, πριν τις 11 (ώρα Ελλάδος) αναμένονται οι ανακοινώσεις των δικαστικών αρχών του Βελγίου για την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ, η οποία «ταλανίζει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την εκ των αντιπροέδρων, Εύα Καϊλή, να βρίσκεται υπό «προσωρινή κράτηση» και να έχει περάσει τη νύχτα σε κελί, όπως έγραψε η L’ Echo. Όπως φαίνεται, δεν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου, αλλά θα εκδοθεί ένα δελτίο Τύπου για την υπόθεση. Το βράδυ της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου οι βελγικές αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις εργαζομένων και ευρωβουλευτών, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος από πρόσωπα που προέρχονται από το Κατάρ. Παρόλο που η έρευνα που προηγήθηκε της αστυνομικής επιχείρησης, ήταν αποτέλεσμα μηνών, οι εξελίξεις σε αυτήν την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι καταιγιστικές. Το πρώτο ζήτημα αφορούσε στο εάν η κ. Καϊλή είχε προσαχθεί ή συλληφθεί από τις βελγικές αρχές, καθώς οι πληροφορίες από βελγικά μέσα ενημέρωσης ήταν αντικρουόμενες.

Υποψίες ότι το Κατάρ πλημμύρισε με πετροδόλαρα το Ευρωκοινοβούλιο

Η εφημερίδα του Βελγίου Le Soir, η οποία πρώτη δημοσίευσε το θέμα με τις προσαγωγές ευρωβουλευτών και τον φερόμενο χρηματισμό τους από το Κατάρ, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, συνεχίζει τις αποκαλύψεις Η Le Soir αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ, με τίτλο «Υποψίες ότι το Κατάρ πλημμύρισε με πετροδόλαρα το Ευρωκοινοβούλιο», το οποίο μάλιστα συνοδεύει με φωτογραφία της Εύας Καϊλή από πρόσφατο ταξίδι της στο Κατάρ.

«Η έρευνα των Αρχών, η οποία καθοδηγείται από τον εισαγγελέα Michel Claise, ειδικό σε θέματα οικονομικών δοσοληψιών, γίνεται εδώ και τέσσερις μήνες από την Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Βελγίου (OCRC). Σύμφωνα με τη Le Soir οι 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε μετρητά στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Pier Antonio Panzeri, στην πόλη των Βρυξελλών. Όπως αναφέρει, δύο μέλη της οικογένειάς του προσήχθησαν από την αστυνομία, στην Ιταλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις