Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία ανηλίκων “ξάφριζε” περίπτερα
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία ανηλίκων “ξάφριζε” περίπτερα

Συνελήφθησαν πέντε εμπλεκόμενοι

Η ομάδα των αστυνομικών, που είχε αναλάβει τον εντοπισμό μελών συμμορίας, που λήστευε με μαχαίρι ή πιστόλι εργαζόμενους περιπτέρων σε Χολαργό-Αγία Παρασκευή, υποψιάζονταν ότι επρόκειτο για νεαρούς, αλλά δεν περίμεναν ότι θα έβρισκαν μπροστά τους ανήλικα παιδιά!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτά, υπό την καθοδήγηση ενός 18χρονου, είχαν συστήσει συμμορία στα πρότυπα «των μεγάλων» και κάθε τόσο, εξαπέλυαν ληστρικές επιθέσεις σε περίπτερα, που στοχοποιούσαν από πριν, στις δύο συνοικίες, που προαναφέρθηκαν. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 18χρονου ημεδαπού, τριών ανηλίκων ημεδαπών, επίσης, ενός ανηλίκου αλλοδαπού, ενώ αναζητούν κι ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο έπαινε μέρος στις ληστείες! Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ τα μέλη της  «άγουρης» συμμορίας, συνελήφθησαν  από αστυνομικούς περιπολικού της Άμεσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών κατά περίπτωση.

Η απόπειρα στον Χολαργό

Το ξήλωμα της ομάδας των ανήλικων ληστών, ξεκίνησε όταν οι δύο ανήλικοι ημεδαποί από κοινού με τον ανήλικο αλλοδαπό, αποπειράθηκαν να ληστέψουν υπάλληλο περιπτέρου στο Χολαργό. «Μετά από αναζητήσεις», αναφέρει η Αστυνομία «οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν άτομα που προσομοίαζαν στην περιγραφή που είχε δοθεί  και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους 2 μαχαίρια, μαύρο περιλαίμιο και νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη, συνολικού βάρους ενός γραμμαρίου.

Από την προανακριτική έρευνα  και κατόπιν συνδυαστικής αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, προέκυψε πως οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2022, είχαν συστήσει από κοινού με ακόμα δύο ημεδαπούς, τον 18χρονο και τον ανήλικο, καθώς και την ανήλικη, συμμορία με διαρκή δράση και σκοπό τη διάπραξη ληστειών». Τα άλλα  μέλη της συμμορίας, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ η ανήλικη ταυτοποιήθηκε και αναζητείται. «Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα»,  αναφέρει ακόμη η Αστυνομία «τα μέλη της συμμορίας, δρώντας μεθοδικά και με εναλλασσόμενη σύνθεση, έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή του Χολαργού, επιδίδονταν σε ληστείες σε περίπτερα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι ανωτέρω προσέγγιζαν πεζή τα περίπτερα και με την απειλή είτε πιστολιού, είτε μαχαιριών, ακινητοποιούσαν υπαλλήλους περιπτέρων, αφαιρώντας εισπράξεις από τα ταμεία και καπνικά προϊόντα, φροντίζοντας να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

4 ληστείες, 2 απόπειρες

Από την έρευνα της επιληφθείσας υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας έχουν διαπράξει με τον παραπάνω τρόπο, τουλάχιστον 4 τετελεσμένες ληστείες σε περίπτερα και 2 σε απόπειρα». Συνολικά κατασχέθηκαν στην κατοχή τους 4 μαχαίρια, πιστόλί-απομίμηση και ρουχισμός που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις