Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γονείς 11χρονου – Σέρρες: «Από εγκληματική αμέλεια χάσαμε το παιδί μας»
ΕΛΛΑΔΑ

Γονείς 11χρονου – Σέρρες: «Από εγκληματική αμέλεια χάσαμε το παιδί μας»

Γονείς 11χρονου - Σέρρες: Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 12/12

Οι γονείς του άτυχου 11χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της έκρηξης λέβητα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, απηύθυναν έκκληση μέσω επίσημης ανακοίνωσης. Συγκεκριμένα, οι γονείς ζητούν την άμεση και παραδειγματική τιμωρία όλων των υπεύθυνων για την τραγωδία. Η επιστολή αναφέρει: «Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των υπευθύνων του σχολείου όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών, αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθιά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων».

Ταυτόχρονα, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, μια ακριβώς εβδομάδα μετά την φονική έκρηξη που στοίχισε την ζωή στον 11χρονο Βασίλη, πρόκειται να επαναλειτουργήσει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι Tεχνικές Yπηρεσίες του Δήμου Σερρών πραγματοποιούν από το πρωί της Παρασκευής εργασίες τοποθέτησης κλιματιστικών σε κάθε αίθουσα, καθώς απαιτείται προσωρινή θέρμανση. Επιπλέον σε κάθε αίθουσα του σχολείου εκτός από τον δάσκαλο κατά την ώρα του μαθήματος θα παραβρίσκεται και ψυχολόγος, ενώ η ψυχολογική υποστήριξη θα αφορά τόσο τον διευθυντή και τους δασκάλους όσο και τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου, με τους οποίους οι ψυχολόγοι θα πραγματοποιούν τακτικές συνεδρίες.

Εκδήλωση συμπαράστασης από μαθητές και γονείς

Στο μεταξύ, έχει προγραμματιστεί για σήμερα, εκδήλωση από μαθητές και γονείς από όλα τα σχολεία των Σερρών αλλά και το Πανεπιστήμιο, ώστε να εκφράσουν την λύπη και συμπαράσταση τους στους γονείς του αδικοχαμένου 11χρονου Βασίλη. Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε η οργισμένη ανακοίνωση των γονέων, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι είναι υπεύθυνοι για τον χαμό τους γιού τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις