Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Καμίνσκι Παναιτωλικός: Ο βασιλιάς του real estate που αγόρασε την ομάδα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καμίνσκι Παναιτωλικός: Ο βασιλιάς του real estate που αγόρασε την ομάδα

Καμίνσκι Παναιτωλικός: Ένας μεγιστάνας στο τιμόνι του Παναιτωλικού

Αλλάζει χέρια η ΠΑΕ Παναιτωλικός, με τον επί σειρά ετών ιδιοκτήτη του συλλόγου, Φώτη Κωστούλα, να φτάνει σε συμφωνία για την πώληση των μετοχών του στον Αμερικανό Μάτσιεκ Καμίνσκι. Ο πολωνικής καταγωγής επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στο real estate και στον τομέα των επενδύσεων, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Πριν από λίγο καιρό, δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου τον ήθελαν να βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Έβερτον, όμως η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία των δύο πλευρών έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα πρέπει να “ανάψει το πράσινο φως” για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών.

Ποιος είναι ο Μάτσιεκ Καμίνσκι

Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι, γνωστός ως MG, είναι ένας Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος γεννήθηκε στην Πολωνία και αποφοίτησε με πτυχίο Βιολογίας και Φυσικής από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Kaminski Asset Management, Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία του διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας δισεκατομμυρίων, έχοντας σημαντικό λόγο στο χρηματιστήριο. Ο Καμίνσκι υπηρετεί επίσης ως Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου για το Kaminski Poland Fund, όπου προσφέρει επενδυτικές συμβουλές μέσω της διαχείρισης ιδιωτικών λογαριασμών στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Ασχολείται με τον επενδυτικό χώρο τα τελευταία 15 χρόνια.

Σύμφωνα με οικονομικές εκθέσεις στις ΗΠΑ, ο Καμίνσκι έχει προσωπική περιουσία που φτάνει το 1 δισ. δολάρια και διαθέτει ακίνητα σε πολλές περιοχές του κόσμου μέσα από την Kaminski Asset Management και την Kaminski Poland Fund. Η οικογένεια Καμίνσκι δεν έχει ιστορικό ιδιοκτησίας άλλων αθλητικών συλλόγων ή franchise. Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο δημιούργησε την KAM Sports και σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε η εμπλοκή του τον περασμένο Σεπτέμβριο με την Έβερτον. Μαζί με άλλους επιχειρηματίες θέλησε να αγοράσει την ομάδα, υπήρξαν επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο η υπόθεση πάγωσε.

“Θέλουμε να κάνουμε καλύτερη την ομάδα, να ανέβουμε στη βαθμολογία”

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Καμίνσκι παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φώτη Κωστούλα. “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κωστούλα για τη φανταστική δουλειά που έχει κάνει στο κλαμπ μέχρι τώρα και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Θα βοηθήσουμε ώστε η ομάδα να γίνει καλύτερη. Θα χρειαστούμε τη στήριξη όλων και με τη βοήθεια του κ. Κωστούλα θα πάμε μπροστά. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου, της πόλης και θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε το κλαμπ καλύτερο μέρα με τη μέρα”, είπε ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας.

Και σε ερώτηση για τους στόχους του στον Παναιτωλικό υποσήριξε: “Θέλουμε να κάνουμε τον σύλλογο καλύτερο σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, να ανέβουμε στη βαθμολογία, να κάνουμε καλύτερες τις εγκαταστάσεις ώστε και οι παίκτες να γίνονται καλύτεροι. Να κάνουμε μια ομάδα νικήτρια, όπως ήθελε και ο κ. Κωστούλας”. Ενώ ο γιος του κ. Καμίνσκι σημείωσε: “Σας ευχαριστούμε όλους που είστε εδώ. Αυτό που θέλουμε είναι η ομάδα αλλά και το αθλητικό κέντρο να συνεχίσει να μεγαλώνει και να γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Θέλουμε επίσης να βελτιώσουμε και τις ακαδημίες μας. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο του Αγρινίου για την υποδοχή”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις