Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λατινοπούλου – Ρομά: Η αντιπρόεδρος του κόμματος “Πατρίδα” δέχεται απειλές
ΕΛΛΑΔΑ

Λατινοπούλου – Ρομά: Η αντιπρόεδρος του κόμματος “Πατρίδα” δέχεται απειλές

Λατινοπούλου - Ρομά: ''Μη τυχόν και αγγίξετε τον αστυνομικό. Ορθά έπραξε''

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Αφροδίτης Λατινοπούλου και ομάδας Ρομά, μετά την αιματηρή καταδίωξη την περασμένη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, όταν αστυνομικός πυροβόλησε 16χρονο που έφυγε από βενζινάδικο δίχως να πληρώσει. Πλέον ο 16χρονος Ρομά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο. Αμέσως μετά το συμβάν η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία εντάχθηκε ως αντιπρόεδρος στο κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, έσπευσε να κάνει το δικό της σχόλιο στο twitter, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις. «Η δουλειά της αστυνομίας είναι να μας προστατεύει. Οι αστυνομικοί δεν κρατάνε λουλούδια, αλλά όπλα. Τους κλέφτες τους καταδιώκουν και τους ακινητοποιούν. Αν οι εγκληματίες δεν σταματήσουν και οδηγούν επικίνδυνα ορθά πυροβολούνται. Μη τυχόν και αγγίξετε τον αστυνομικό. Ορθά έπραξε», έγραψε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικών η κυρία Λατινοπούλου επανήλθε, συμπληρώνοντας: «Τσιγγάνοι με καραμπίνες στη Θεσσαλονίκη πυροβολούν εναντίον αστυνομικών και καταστρέφουν περιουσίες πολιτών. Θα συλληφθεί κανείς από αυτούς; Θα πληρώσουν τις ζημιές που προκαλούν; Θα κοπούν από τους συλληφθέντες τα επιδόματα που λαμβάνουν; Δυστυχώς η κυβέρνηση τους φοβάται». Οι αναρτήσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου προκάλεσαν πολεμική, με Ρομά στα social media να εξαπολύουν απειλές εναντίον της. Σε βίντεο που ανήρτησε η ίδια στον λογαριασμό της στο Youtube, Ρομά αφού πρώτα την υβρίζει στη συνέχεια απειλεί: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πέσει νεκρός μπάτσος κάτω».

Ρομά καίνε επιχειρήσεις και απειλούν με νέα επεισόδια -«Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα»

Πολεμικό εξακολουθεί να είναι το κλίμα μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού στη Θεσσαλονική, ενώ οι δηλώσεις συγγενών του νεαρού αλλά και γενικότερα της κοινότητας των Ρομά δείχνουν ότι ίσως τα επεισόδια που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι μόνο η αρχή. Υπενθυμίζεται πως η η χθεσινή ήταν μια ακόμη νύχτα αναταραχών σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής, με πρωταγωνιστές ομάδες Ρομά που επιδόθηκαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οι ομάδες Ρομά έστησαν οδοφράγματα, πυρπόλησαν οχήματα και καταστήματα και προκάλεσαν φθορές με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου παιδιού.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στον Ασπρόπυργο με ομάδες Ρομά που εισέβαλλαν σε βιομηχανικό χώρο στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Αφού έκλεψαν ελαστικά, τα τοποθέτησαν στο δρόμο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά τόσο στα λάστιχα όσο και σε ένα βαν. Στη Δυτική Αττική, Ρομά έστησαν οδοφράγματα, πυρπόλησαν οχήματα και καταστήματα και προκάλεσαν φθορές με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου παιδιού από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη.

Ανησυχία για επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές σχετικά με τις πληροφορίες για κάλεσμα Ρομά στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετέχουν σε μαζικές διαμαρτυρίες για τον 16χρονο που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

«Δεν είδατε τίποτα ακόμα, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί ο ξάδερφος του 16χρονου, ο οποίος μιλώντας στο Open επισήμανε: «Εμείς ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε ο δολοφόνος να τιμωρηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν είδατε τίποτα ακόμα, εάν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας, γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό».

«Εγκληματική η πράξη του αστυνομικού»

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος, σημείωσε πως «πρέπει οι γονείς των νεαρών Ρομά να “μαζέψουν” τα παιδιά που προκαλούν τα επεισόδια». Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει προκατάληψη ότι οι Ρομά είναι εξ ορισμού παραβατικοί.

«Εδώ μιλάμε για ένα πλημμέλημα. Ξέρουν οι αστυνομικοί ότι μιλάμε για 20 ευρώ, θα έπρεπε να λειτουργήσουν αλλιώς οι αστυνομικοί, να μην γίνει καταδίωξη, να μην γίνει χρήση όπλου, να βρουν άλλον τρόπο να σταματήσουν τον 16χρονο», σημείωσε ο κ. Πάντζος. Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά συμπλήρωσε ότι «ακούγονται διάφορα ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος να μας πει αν ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο κόμμα;», τονίζοντας ότι «η πράξη και η δράση του συγκεκριμένου αστυνομικού είναι εγκληματική, υπάρχουν κανόνες».

«Δεν υπήρξε προσπάθεια εμβολισμού αστυνομικών»

Ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του 16χρονου Ρομά, τόνισε πως «ήξερε ο αστυνομικός ότι είναι Ρομά, το γνώριζε όχι μόνο επειδή το είπε ο υπάλληλος του πρατηρίου, αλλά και από την συνομιλία στον ασύρματο, όπου ένας σταθμός ανέφερε ότι το όχημα κατευθύνεται προς την Αγία Σοφία, που είναι ο οικισμός των Ρομά».

Σχετικά με τις αναφορές περί προσπάθειας εμβολισμού οχημάτων των αστυνομικών, που επικαλείται ο αστυνομικός ως αιτία για τους πυροβολισμούς που έριξε, ώστε αυτή να αποτραπεί, ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, είπε ότι στην διάρκεια της καταδίωξης «πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από μια διάβαση τρένων το αυτοκίνητο και αναπήδησε, έκανε ένα τετ-α-κε και γύρισε περίπου 180 μοίρες. Τότε μια μοτοσικλέτα της Αστυνομίας το προσπερνά και δεν υπήρξε κάποια επαφή τους. Ο 16χρονος οδηγός επιχείρησε τότε να φέρει το αυτοκίνητο πάλι στην πορεία που είχε προς τον οικισμό της Αγίας Σοφίας για να διαφύγει την σύλληψη. Δεν προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις