Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εξοικονόμηση ενέργειας – Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς να γλυτώσω χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονόμηση ενέργειας – Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς να γλυτώσω χρήματα

Εξοικονόμηση ενέργειας - Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη στη θέρμανση και στο ρεύμα - Αποφεύγουμε τις ώρες αιχμής

Η «έξυπνη» κατανάλωση αποτελεί το σημαντικό «κλειδί» για την εξοικονόμηση ενέργειας, ελέω κρίσης. Οι καταναλωτές μπορούν να εξοικειθούν με αλλαγές στις συνήθειές τους, με συγκεκριμένους  τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και κυρίως χρήματα, για κάθε συσκευή και χρήση, στην καθημερινότητα, το σπίτι ή την επιχείρησή τους.

Τι πρέπει να εντάξετε στην καθημερινότητάς σας; Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 16οC -17οC τη νύχτα. Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι ή χύτρα ταχύτητας και δεν προθερμαίνουμε τον φούρνο. Ρυθμίζουμε τον φούρνο στη λειτουργία με αέρα, αποφεύγουμε την προθέρμανση και τον κλείνουμε 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος για να εκμεταλλευτούμε την υπάρχουσα θερμότητα.

Αποφεύγουμε τις ώρες αιχμής

Ακόμα, πλένουμε τα ρούχα σε γεμάτο πλυντήριο στους 30οC ή 40οC. Αποφεύγουμε την πρόπλυση. Δεν αφήνουμε άσκοπα αναμμένα φώτα και αντικαθιστούμε τους λαμπτήρες με LED. Αποσυνδέουμε τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιούμε. Ρυθμίζουμε τη συντήρηση στους 4ο – 5οC και την κατάψυξη στους -18οC. Δεν καλύπτουμε τον χώρο γύρω από τα θερμαντικά σώματα προκειμένου να κυκλοφορεί ο θερμός αέρας. Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα έως τους 60ο – 65οC για μια οικογένεια. Τέλος, αποφεύγουμε την κατανάλωση ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, 6 το απόγευμα με 9 το βράδυ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις