Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά Θεσσαλονίκη – επεισόδια: Αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, άναψαν φωτιές
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά Θεσσαλονίκη – επεισόδια: Αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, άναψαν φωτιές

Ρομά Θεσσαλονίκη - επεισόδια: Δεν υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ έξω από το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, ομάδα ατόμων άρχισε να βάζει φωτιά σε κάδους. Άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και έβαλαν φωτιά σε κάδους στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Σημειώθηκαν εκρήξεις από εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται μέσα στους φλεγόμενους κάδους απορριμμάτων έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ενώ άτομα παραμένουν στο σημείο διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με το thestival, τους επιτηρεί από απόσταση. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και τα άτομα παραμένουν στο οδόστρωμα φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι διαμαρτυρόμενοι αναμένεται να προχωρήσουν σε πορεία στο κέντρο της πόλης. Αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καμάρας για τον 16χρονο που δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικό εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, μάρμαρα και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις