Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συζυγοκτόνος Δάφνη: Ισόβια η απόφαση του Δικαστηρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Συζυγοκτόνος Δάφνη: Ισόβια η απόφαση του Δικαστηρίου

Συζυγοκτόνος Δάφνη: «Ζωντάνεψαν» οι μνήμες του φονικού στη Δάφνη, όπου άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του με μαχαίρι επειδή την ζήλευε και πίστευε ότι τον απατούσε.

Σύμφωνα με το Star, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον 40χρονο που μαχαίρωσε θανάσιμα στο λαιμό τη σύζυγό του τον Ιούλιο του 2021 στη Δάφνη. Ο 40χρονος συζυγοκτόνος είχε συλληφθεί στις 30 Ιουλίου 2021, είχε κριθεί προφυλακιστέος για τη δολοφονία της συζύγου του, ενώ του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το έγκλημα είχε παγώσει την Ελλάδα. Ο δράστης είχε απειλήσει πολλές φορές την 31χρονη σύζυγό του, με τους καβγάδες να ήταν καθημερινοί ανάμεσα στο ζευγάρι λόγω της παθολογικής ζήλιας του άνδρα.

Ο άνδρας, αφού ετοίμασε τον 11χρονο γιο του για να πάει να παίξει ποδόσφαιρο στην πλατεία της Χαραυγής αποφάσισε να σκοτώσει την «άπιστη», όπως την χαρακτήρισε, σύζυγό του. O 40χρονος της επιτέθηκε στο σπίτι τους, ενώ εκείνη ήταν ξαπλωμένη και την έσφαξε με μαχαίρι. Στη συνέχεια πήγε στο μπάνιο, πλύθηκε, άλλαξε τα ρούχα του και έφυγε για το σπίτι της αδερφής του, ενώ μετά από λιγο παραδόθηκε στις Αρχές.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όπως φέρεται να είπε, ζήλευε την 31χρονη σύζυγό του και πίστευε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση, γι’ αυτό και τη σκότωσε. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του ζευγαριού και εντόπισαν τη γυναίκα νεκρή πάνω στο κρεβάτι μέσα σε λίμνη αίματος στην κρεβατοκάμαρα. Μάλιστα, γειτόνισσα του ζευγαριού είχε ήδη ενημερώσει τις Αρχές για το ότι η άτυχη γυναίκα ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο υπήρξε ολιγωρία από πλευράς δυο αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά το έγκλημα. Ηταν στις 11 Ιουλίου, όταν μία γειτόνισσα του συζυγοκτόνου και της 31χρονης κάλεσε την αστυνομία. Τότε, μέσα από ανάρτησή της, ανέφερε ότι κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει περιστατικό, καταγγέλλοντας, ωστόσο, ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να «ανοίξουν τα παράθυρα και να φύγουν». Μάλιστα, η γυναίκα είχε γράψει σε ανάρτησή της: «Οταν τη σφάξει, λοιπόν, θα ενημερώσω πρώτα κάνα κανάλι, για να σας φωνάξουν».

«Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω»

Λίγο μετά τη δολοφονία της 31χρονης, η γειτόνισσα του ζευγαριού στη Δάφνη αναδημοσίευσε το ποστ της, γράφοντας: «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω». Στο απολογητικό υπόμνημα που υπέβαλε επιχείρησε να πείσει ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ και πως δεν σκεφτόταν λογικά: «Δεν έπρεπε να ενεργήσω έτσι. Δεν ήξερα τι έκανα, θόλωσα! Άκουγα τις καταγραφές όπου αποτυπώνονται οι εξωσυζυγικές ερωτικές πράξεις της συζύγου μου, όχι απλώς στην κατοικία μας, αλλά στο δωμάτιο του παιδιού μας και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω, χωρίς να μπορώ, τι είχε συμβεί. Το άκουγα και αισθανόμουν μια ζάλη, ότι είχα αρχίσει να τρελαίνομαι, χωρίς να μπορώ να το περιγράψω ακριβώς με λόγια».

Τι είπε στην απολογία του

Επιπλέον, δεν δίστασε να τα «ρίξει» στο θύμα: «Με τη σύζυγό μου διαπληκτιστήκαμε πριν την σκοτώσω και δεν την αιφνιδίασα στον ύπνο. Αυτό προκύπτει τόσο από την ώρα που έλαβε χώρα το συμβάν όσο και από τα ρούχα που φορούσε αλλά και από το γεγονός ότι μου επιτέθηκε στην μύτη και στην αριστερή πλευρά του σώματος μου, όταν με χτύπησε και με γρατζούνισε. Τούτο προκύπτει τόσο από την εμφάνιση μου ενώπιον σας όσο και από σχετικές φωτογραφίες που προσκομίζω».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις