Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατέρας Αντώνιος – Kιβωτός: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες, δεν κρύβομαι»
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Αντώνιος – Kιβωτός: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες, δεν κρύβομαι»

Πατέρας Αντώνιος - Kιβωτός: Νέα δημόσια αντίδραση

Νέα δημόσια αντίδραση για τις κατηγορίες εναντίον του είχε ο πατέρας Αντώνιος, της Κιβωτού του Κόσμου. Τόσο ο ίδιος όσο και η πρεσβυτέρα, η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένη το πρωί όταν είδε τηλεοπτικές κάμερες, δηλώνουν σοκαρισμένοι για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου για τέσσερα κακουργήματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να είπε πως «με κατηγορούν άδικα, τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες». «Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών».

Για να προσθέσει, μιλώντας σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του: «Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι αρχές, θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό». Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή δηλώνει οργισμένη και υπό πίεση, αν και περίμενε, όπως λέει, τις εξελίξεις. «Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μάς είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νομού».

Το έγγραφο της απόφασης απομάκρυνσής του

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, άνθρωποι του πατέρα Αντωνίου ζητούν να δώσουν εξηγήσεις αν κάποιοι έκαναν κακό σε παιδί της δομής. «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι έδεναν και έλυναν στη δομή. Αν ήξεραν κάτι και δεν μιλούσαν στον πατέρα Αντώνιο πρέπει να τιμωρηθούν. Για τα χρήματα, όμως, ακούγονται υπερβολές. Υπήρχαν τεράστια έξοδα και με κόπο καταφέρναμε να αντεπεξέλθουμε», ανέφεραν άτομα από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος φερόταν να «κρύβεται» στη δομή του Κολωνού, ωστόσο αυτό διαψεύστηκε.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να μην έχει παραλάβει ακόμη το έγγραφο της απόφασης απομάκρυνσής του και απαγόρευσης εισόδου του σε όλες τις δομές της χώρας, απόφαση που αφορά τον ίδιο αλλά και τους τρεις στενούς συνεργάτες του, που ήδη έχουν απομακρυνθεί. Ωστόσο, στο δελτίο ειδήσεων του Mega, σήμερα, ο φάκελος… εντοπίστηκε πεταμένος στον δρόμο μπροστά από την οικία του, στη Ραφήνα. Η απόφαση του εισαγγελέα θα ισχύει για 90 ημέρες τουλάχιστον, μετά την απόφαση του εισαγγελέα Ανηλίκων. Σύμφωνα με την απόφαση (που μπορεί να ανανεωθεί μετά το πέρας των 90 ημερών), δεν του επιτρέπεται να έχει καμία επαφή με τις δομές της Κιβωτού και τα παιδιά τα οποία φιλοξενούν.

Εμφανίστηκε η πρεσβυτέρα και επιτέθηκε στα ΜΜΕ

Η πρεσβυτέρα εμφανίστηκε έξω από τη δομή της Κιβωτού στον Κολωνό, ωστόσο, αντικρίζοντας τους δημοσιογράφους, προσπάθησε να φύγει αμέσως, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, λέγοντάς τους, κατά την αναχώρησή της, «άντε φύγετε από εδώ».

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Δευτέρας, αιφνιδιαστικά, η Οικονομική Αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό τα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, σε μια προσπάθεια να συλλέξουν στοιχεία για την υπό εξέλιξη έρευνα σχετικά με τα οικονομικά της Κιβωτού.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δεκάδες δεσμίδες με χαρτονομίσματα, με το ποσό να φτάνει τα 347.000 ευρώ (μαζί βρέθηκαν και ορισμένες λίρες), με την πρεσβυτέρα να απαντά στους αστυνομικούς πως κρατούσε τα χρήματα εκεί προκειμένου να τα μετρήσει.

Εισαγγελική έρευνα για «11» , ανάμεσά τους για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελική παραγγελία αφορά τα οικονομικά της Κιβωτού, αλλά και 11 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων είναι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Η Οικονομική Αστυνομία έχει λάβει εντολή να διενεργήσει:

Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της οργάνωσης για την τελευταία πενταετία.

Διαχειριστικό έλεγχο.

Έρευνα για κρατικές επιχορηγήσεις και ευρωπαϊκούς πόρους.

Άνοιγμα λογαριασμών σε εταιρικούς λογαριασμούς και σε λογαριασμούς φυσικών προσώπων.

Το άνοιγμα αφορά την τελευταία πενταετία και περιλαμβάνει τους λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας, στενών συγγενικών προσώπων τους και μελών του Δ.Σ. της Κιβωτού.

Περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν που τυχόν έχουν στην κατοχή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις