Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σαμαράς – Καραμανλής: Το σχόλιο Οικονόμου για το δείπνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς – Καραμανλής: Το σχόλιο Οικονόμου για το δείπνο

Σαμαράς - Καραμανλής: «Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει κοινωνικές εκδηλώσεις»

Για το δείπνο των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής δείπνησαν μαζί το βράδυ της Τετάρτης στα βόρεια προάστια. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Σαμαρά και γίνεται εις ανταπόδοση της κίνησης του Κ. Καραμανλή, πρόσφατα, στη Θεσσαλονίκη, μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στην ψαροταβέρνα «Βράχος» στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς.

«Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει κοινωνικές εκδηλώσεις»

Ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να σημειώσει πως η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει κοινωνικές εκδηλώσεις και συναντήσεις, επιβεβαίωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην παρθενική εκδήλωση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» και υπενθύμισε με νόημα πως ο κ. Μητσοτάκης έχει διατελέσει Υπουργός στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Για τα γλυπτά του Παρθενώνα

«Αναφορικά με το στόχο της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, η θέση μας είναι γνωστή και γνωστό επίσης είναι πως συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας με το Βρετανικό Μουσείο για την επίτευξη της βέλτιστης δυνατής λύσης στην κατεύθυνση της επανένωσης των Γλυπτών, ο πρωθυπουργός και ο Βασιλιάς Κάρολος συζήτησαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο σκέλος των ερωτήσεων στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Για την φορολογία επί των μερισμάτων των εφοπλιστών

Σε ερώτηση, δε, για την φορολογία επί των μερισμάτων των εφοπλιστών, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι βάσει του συνυποσχετικού που έχουν υπογράψει κυβέρνηση και εφοπλιστές, έχει εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη ενίσχυση των δημοσίων πόρων κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, δε, πως έχουν προβλεφθεί κίνητρα για την ενθάρρυνση της ένταξης παραπάνω πλοίων υπό ελληνική σημαία, ενώ, όπως σημείωσε, οι κυβερνητικές πολιτικές θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας.

Για την ενεργειακή κρίση

Στο μέτωπο των κυβερνητικών μέτρων για την ανακούφιση των οδυνηρών συνεπειών από την ενεργειακή κρίση, ο Γιάννης Οικονόμου υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει φορολογία επί των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί συνεπής σε όλα όσα έχει πει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις