Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλάθι νοικοκυριού – προϊόντα: Οι νέες λίστες των σούπερ μάρκετ
ΕΛΛΑΔΑ

Καλάθι νοικοκυριού – προϊόντα: Οι νέες λίστες των σούπερ μάρκετ

Καλάθι νοικοκυριού - προϊόντα: Τις νέες λίστες με τα προϊόντα που ενέταξαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανάρτησε χθες η πλατφόρμα e-katanalotis.

Η καινοτομία του νέου «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι ότι πλέον περιλαμβάνει και προϊόντα με στέβια και προϊόντα βρώμης που απευθύνονται σε διαβητικούς. Η κατηγορία που αφορά τη στέβια ονομάστηκε «γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς». Να σημειωθεί ότι διευρύνθηκε και η ομάδα των κατεψυγμένων λαχανικών, με την υποχρέωση να υπάρχουν δυο προϊόντα (αρακάς, μπάμιες ή φασολάκια).

Στην πλειοψηφία των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές. Ειδικότερα, στο 94,7% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 5η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (30/11/-06/12), με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Που παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη μείωση στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Tο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση – 9,65% στην αλυσίδα «My Market».Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα: στα 192, ποσοστό 23,5%, η τιμή μειώθηκε με τη μεσοσταθμική μείωση ανά προϊόν να διαμορφώνεται στο -25,8%, στα 581, ποσοστό 71,2%, η τιμή παρέμεινε σταθερή και μόλις σε 43, ποσοστό 5,2%, η τιμή αυξήθηκε οριακά στις περισσότερες περιπτώσεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις