Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 19χρονος Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο νεαρός
ΕΛΛΑΔΑ

19χρονος Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο νεαρός

Ο νέος μάρτυρας, ο οποίος υπήρξε κατά το παρελθόν τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης, φέρεται σήμερα να ζει στην Ολλανδία

Ενώπιον των δυο εισαγγελέων ανηλίκων, οι οποίες διεξάγουν την ποινική έρευνα για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος, ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια και τη μαρτυρία του αυτή επιβεβαίωσε μάρτυρας, που ήδη έχει καταθέσει στις Αρχές. Τη συγκλονιστική καταγγελία του 19χρονου είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», γεγονός που προκάλεσε ορυμαγδό εξελίξεων σε επίπεδο ερευνών, οικονομικών και ποινικών, για τα τεκταινόμενα σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας, κλήθηκε από τις δύο εισαγγελείς να καταθέσει συμπληρωματικά για τα όσα είχε αναφέρει στη Διεύθυνση Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ, κατά το πρώτο στάδιο της έρευνας.

Κατάθεση, όμως στις δύο εισαγγελείς έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, και ένας ακόμη μάρτυρας, ο οποίος υπήρξε κατά το παρελθόν τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης και σήμερα φέρεται να ζει στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος μάρτυρας, καταθέτοντας στις εισαγγελείς, αναφέρθηκε σε σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού.

Νωρίτερα σήμερα οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων είχαν εκδώσει διάταξη, με την οποία απαγόρευσαν στον πατέρα Αντώνιο και σε τρία ακόμη πρόσωπα, που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνάς τους, την είσοδό τους σε δομές της Κιβωτού. Η εν λόγω διάταξη έχει ισχύ για 90 ημέρες και εκδόθηκε με στόχο την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στην οργάνωση. Σκοπός, δηλαδή, της διάταξης, είναι να κρατήσει μακριά από τα παιδιά τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος ελέγχεται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια (κακούργημα), καθώς και τα άλλα τρία πρόσωπα που ερευνώνται για σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων (πλημμέλημα), ώστε να μην μπορούν να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κάποια από τα παιδιά αυτά, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν υποστεί διάφορες κακοποιητικές συμπεριφορές, είναι τρομοκρατημένα και διστάζουν να μιλήσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις