Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Star GPO: Νο1 πρόβλημα η ακρίβεια για τους πολίτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Star GPO: Νο1 πρόβλημα η ακρίβεια για τους πολίτες

Δημοσκόπηση Star GPO: Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας η διαφορά ήταν 5,8 μονάδες υπέρ της ΝΔ

Στο 6,8% βρίσκεται το προβάδισμα της ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο διευθυντής Ερευνών της GPO, Αντώνης Παπαργύρης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,4% έναντι 25,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 3,4%, σε μια πεντακομματική Βουλή, καθώς το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,2%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 24 έως 28 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.200 ατόμων.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στις 5,8 μονάδες.

Δημοσκόπηση GPO: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται σταθερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 43,2%, ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 32,4%, με τον «κανέναν» να συγκεντρώνει 23,9%.

GPO: Το 47,1% θέλει ξανά εκλογές, το 49,8% κυβέρνηση αυτοδυναμίας

Στο ερώτημα τι προτιμάτε αν από την απλή αναλογική δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη. Το 47,1% θέλει ξανά εκλογές, ενώ το 49,8% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

GPO: Η στάση της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας είναι αυτή που πρέπει

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις φαίνεται ότι αποτελεί ένα ισχυρό ατού για το κυβερνών κόμμα.

Οι ψηφοφόροι θεωρούν πως:

Είναι αυτή που πρέπει σε ποσοστό 46,1%.

Πρέπει να είναι πιο σκληρή σε ποσοστό 40%.

Πρέπει να είναι πιο ήπια σε ποσοστό 5,5%.

Για το αν το πρωθυπουργικό περιβάλλον γνώριζε για τις παρακολουθήσεις, το 70,8% απάντησε «ναι ή μάλλον ναι» και το 20,6% «όχι ή μάλλον όχι». Σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια. Αυτό δήλωσε το 47,1%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος με ποσοστό 19,6%, τα ελληνοτουρκικά με 10,4%, οι παρακολουθήσεις με 7,4%, η εγκληματικότητα με 7,1% και η ανεργία με 6%. Για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, το 41,8% τα βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά και το 57,9% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Όσο για το πόσο βοηθάει το καλάθι του νοικοκυριού στην ακρίβεια, το 25,2% απάντησε πως βοηθάει ή μάλλον βοηθάει, σε αντίθεση με το 72,7% που έχει άλλη άποψη. Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων, το 95,3% ανέφερε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του κάποιο περιστατικό, ενώ το 4,3% ανέφερε ότι γνωρίζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 69% των πολιτών που ρωτήθηκαν, ανέφεραν ότι δεν το κατήγγειλαν, ενώ αντίθετη στάση κράτησε το 31%, που είπε ότι προχώρησε σε καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις