Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αθήνα-Θεσσαλονίκη φορτωμένοι με 10 κιλά «λευκού θανάτου»
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα-Θεσσαλονίκη φορτωμένοι με 10 κιλά «λευκού θανάτου»

Οι οργανωτές της μεταφοράς δέκα κιλών «λευκού θανάτου» από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, πίστεψαν ότι ένα ανδρόγυνο που θα ταξίδευε με το αυτοκίνητό του για τη συμπρωτεύουσα, διασχίζοντας την Εθνική Οδό, δεν θα κινούσε κανενός την υποψία, ως απόλυτα φυσική ενέργεια. Το ανδρόγυνο, φθάνοντας με το όχημα στον Σταθμό Εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στο Βόλο, έστριψε για […]

Οι οργανωτές της μεταφοράς δέκα κιλών «λευκού θανάτου» από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, πίστεψαν ότι ένα ανδρόγυνο που θα ταξίδευε με το αυτοκίνητό του για τη συμπρωτεύουσα, διασχίζοντας την Εθνική Οδό, δεν θα κινούσε κανενός την υποψία, ως απόλυτα φυσική ενέργεια. Το ανδρόγυνο, φθάνοντας με το όχημα στον Σταθμό Εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στο Βόλο, έστριψε για να κάνει μια ολιγόλεπτη στάση. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή περίμεναν οι μυστικοί αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, που ακολουθούσαν διακριτικά το προαναφερόμενο όχημα γνωρίζοντας από πληροφορίες και άλλα στοιχεία ότι το κρυμμένο φορτίο ήταν ναρκωτικά.

Ακινητοποίησαν τον άνδρα και τη γυναίκα και μετά από έρευνα λεπτομερή, βρήκαν κρυμμένα στις εσωτερικές πόρτες του αυτοκινήτου, δέκα κιλά ηρωίνης, τα οποία προορίζονταν να ριχτούν στις πιάτσες της Θεσσαλονίκης. Οι δύο συλληφθέντες σύζυγοι, αποτελούν, κατά την Αστυνομία, μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός της ελληνικής επικράτειας. «Πρόκειται», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «για 34χρονο ημεδαπό και 32χρονη ημεδαπή (σύζυγοι), οι οποίοι είχαν ως ρόλο την παραλαβή των παράνομων ουσιών από την Αθήνα και την περαιτέρω μεταφορά και διακίνησή τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της 26-11-2022 σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στην περιοχή του Βόλου να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν προκειμένου να ελεγχθούν.

Σε δέκα δέματα

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός του οχήματός τους ανευρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στα τοιχώματα εσωτερικά της πόρτας του οδηγού και του συνοδηγού δέκα 10 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 10.099 γραμμάριων και ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσαν αμφότεροι για τις παράνομες συναλλαγές τους. Επιπλέον, στην κατοχή της 32χρονης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών». Ενώ το ανδρόγυνο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, η έρευνα που συνεχίζεται αναζητά απαντήσεις σε δύο ερωτήματα: Ποιοι ήταν οι προμηθευτές της τρομακτικής ποσότητας ηρωίνης στην Αθήνα και ποιοι είναι οι συνεργάτες του ζεύγους στη συμπρωτεύουσα, μαζί με τους οποίους θα διακινείτο ο «λευκός θάνατος».

Σε Ναύπλιο, Σαντορίνη και Αθήνα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, τις ίδιες ώρες, εξαρθρωνόταν οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές του Ναυπλίου, της Αθήνας και της Σαντορίνης. Συνελήφθησαν εννέα άτομα, ηλικίας από 24 έως 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες , η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 27χρονο αλλοδαπό. Επιπλέον, δύο εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 26 και 54 ετών, κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση 26χρονο, ο οποίος επιβιβάστηκε σε πλοίο με προορισμό τη Σαντορίνη, μεταφέροντας ναρκωτικές ουσίες με σκοπό τη διακίνηση τους. Οι αστυνομικοί, κατά την αποβίβασή του από το πλοίο, τον ακινητοποίησαν και σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε αποσκευές του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, συνολικού βάρους 525 και 8.165 γραμμαρίων, αντίστοιχα και συνελήφθη.

Έρευνα στις οικίες

Ακολούθησε νέα επιχείρηση, σε οικίες των μελών της οργάνωσης, όπου βρέθηκαν, επιπλέον και κατασχέθηκαν: Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 3.390,3 γραμμαρίων , ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -520- γραμμαρίων, ένα περίστροφο, ένα γκλοπ, 69 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 7 ζυγαριές ακριβείας και το ποσό των 20.485 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις