Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών στον Ωρωπό: Συνελήφθη 14χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών στον Ωρωπό: Συνελήφθη 14χρονος

Διακίνηση ναρκωτικών στον Ωρωπό: Βρέθηκαν 7 μαχαίρια στο σπίτι του 14χρονου

14χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή σε ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στον Ωρωπό είχε στο σπίτι του επτά μαχαίρια διαφόρων μεγεθών και τύπων. Μαζί του, συνελήφθησαν άλλοι τρεις 22, 23 και 32 ετών σε χώρους στους οποίους βρέθηκαν πτυσσόμενη ράβδος και ζυγαριά.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Επτά μαχαίρια βρήκαν και κατάσχεσαν κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι 14χρονου (!), ο οποίος συνελήφθη για την εμπλοκή του σε τετραμελή ομάδα, τα μέλη της οποίας συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι διακινούσαν ποσότητες κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού. Με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου, που πήρε μέρος στην επιχείρηση, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν στο Μαρκόπουλο (Ωρωπού) και στον Κάλαμο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού 4 ημεδαποί, 32, 23, 22 και 14 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του νόμου περί όπλων.

Κάνναβη, ζυγαριά, ράβδος

«Ειδικότερα», προσθέτει η Αστυνομία «μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση των κατηγορούμενων στη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού, επετεύχθη ο εντοπισμός τους και η πιστοποίηση της δράσης τους. Από έρευνα στις οικίες των κατηγορουμένων και σε αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Ποσότητα κάνναβης 113,4 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 805 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας, τρίφτες κάνναβης, 7 μαχαίρια διαφορετικών τύπων και μεγεθών, πτυσσόμενη ράβδος (γκλοπ) και κινητό τηλέφωνο». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τις ίδιες ώρες, σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) 29χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Κινητό τηλέφωνο και κάρτα

Μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε, σε περιοχή της Κοζάνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 29χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, μετέφερε 2 ταξιδιωτικούς σάκους οι οποίοι περιείχαν 20 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 20 κιλών και 900 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν, εκτός από την ποσότητα που προαναφέρθηκε, ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα sim. Την έρευνα για την υπόθεση συνεχίζει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, με οδηγό, πέραν των άλλων στοιχείων και τις επαφές που θα προκύψουν από την ανάλυση για τα άτομα με τα οποία επικοινωνούσε για την παράδοση των ναρκωτικών. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις