Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να βάλω τα φωτάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο: 4 tips για τον στολισμό
PLUS

Πώς να βάλω τα φωτάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο: 4 tips για τον στολισμό

Πώς να βάλω τα φωτάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Βήμα-βήμα η διαδικασία

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει αναμφίβολα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις γιορτές και στη διακόσμηση του σπιτιού. Καθότι τα Χριστούγεννα είναι μόλις 1 μήνα μακριά, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πως τοποθετούνται σωστά τα φωτάκια. Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Το στολίζουμε όπως θέλουμε, σύμφωνα με τη δική μας αισθητική και άποψη και με τρόπο που θα μας κάνει εμάς να νιώθουμε ωραία. Με μπάλες και στολίδια που αγοράσαμε, με κουκουνάρια που διακοσμήσαμε ή με χριστουγεννιάτικα στολίδια που φτιάξαμε μόνοι μας. Αυτό όμως που δεν λείπει από κανένα, μα από κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι τα φωτάκια. Χωρίς χριστουγεννιάτικα φωτάκια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας είναι σαν να μην στολίστηκε ποτέ. Με άλλα λόγια χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς χριστουγεννιάτικα φωτάκια απλά δεν είναι χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει κάποιος υπόψη του πριν αγοράσει τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, είναι το μέγεθος του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Γιατί έχουμε δει πολλές φορές μικρά δέντρα να «πνίγονται» από τα φωτάκια, ενώ μεγαλύτερα δέντρα να μην καλύπτονται πλήρως και ομοιόμορφα από αυτά. Επίσης, κάτι άλλο πολύ σημαντικό, είναι μόλις τα αγοράσετε, ή μόλις τα κατεβάσετε από το πατάρι, να τα βάλετε στην πρίζα για να σιγουρευτείτε ότι ανάβουν όλα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερα από το να συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις αρκετά φωτάκια ή ότι δεν λειτουργούν όλα, την ώρα που στολίζεις το δέντρο σου. Ακόμα, καλό είναι την ώρα που στολίζετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, να τα έχετε ανάψει, για να δείτε πώς ακριβώς φαίνονται πάνω στο δέντρο σας.

«Είδη»
  • Μικρά λεπτά φωτάκια: Τα μίνι λαμπάκια είναι τα πιο δημοφιλή φώτα χριστουγεννιάτικων δέντρων. Είναι υπέροχα γιατί δημιουργούν ένα εφέ λάμψης, ενώ βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και είναι πολύ εύκολο να το χειριστούν.
  • Χριστουγεννιάτικα φωτάκια με μεγαλύτερους λαμπτήρες: Και αυτά τα φώτα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς δεν δίνουν την αίσθηση ότι αναβοσβήνουν, αλλά έχουν έναν διακριτικό φωτισμό. Συστήνονται εάν θέλετε μέτρια ή χαμηλή φωτεινότητα.
  • Χριστουγεννιάτικα φώτα που κρέμονται σαν παγοκρύσταλλοι: Τα χριστουγεννιάτικα φώτα αυτά αποτελούνται από μια σειρά καλωδίου, από το οποί κρέμονται και άλλα καλώδια με φωτάκια. Ενώ αυτά παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για εξωτερική διακόσμηση, είναι εύκολο να κρεμαστούν και στο δέντρο σας, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη λάμψη. Ωστόσο, μπορεί να δώσουν ένα αποτέλεσμα λιγότερο «τακτοποιημένο».
Πώς να βάλετε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια στο δέντρο

#1 Όταν έχετε να στολίσετε ένα φυσικό δέντρο, θα διαπιστώσετε πως τα κλαδιά του, μπορεί να είναι λιγότερο ομοιόμορφα. Επομένως είναι καλύτερο να μην τυλίξετε τα φώτα γύρω- γύρω από το δέντρο. Αντ’ αυτού, χωρίστε το δέντρο σας σε μεγάλα τρίγωνα (από την κορυφή και προς τα κάτω). Χωρίστε το δηλαδή νοητά σε κομμάτια, τρία ή τέσσερα ανάλογα με το μέγεθός του και αρχίστε να τοποθετείτε τα φωτάκια από την κορυφή του δέντρου και προς τη βάση εντός αυτού του νοητού τριγώνου που έχετε φτιάξει στο μυαλό σας.

#2 Σε κάθε νοητό τρίγωνο που έχετε σχηματίσει χρησιμοποιείστε μια διαφορετική σειρά από λαμπάκια.

#3 Μην βάζετε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια όλα στην άκρη των κλαδιών. Δουλέψτε βάζοντάς τα εναλλάξ έξω έξω στο κλαδί και λίγο πιο μέσα, σε απόσταση 7 με 12 εκατοστών από την άκρη των κλαδιών, πιο βαθιά μέσα στο δέντρο δηλαδή. Βεβαιωθείτε ότι δεν αλληλοεπικαλύπτονται τα καλώδια, καθώς αυτό θα δημιουργήσει μια ακατάστατη εικόνα.

#4 Όταν προσθέτετε άλλη μια σειρά με λαμπάκια, βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί βαθύτερα, προς το κέντρο του δέντρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις