Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκληρός κακοποιός που είχε συλληφθεί για απαγωγή 26χρονου «πιάστηκε» για ένοπλες ληστείες
ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρός κακοποιός που είχε συλληφθεί για απαγωγή 26χρονου «πιάστηκε» για ένοπλες ληστείες

Συνελήφθη 57χρονος για ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα

Αρχηγός ομάδας απαγωγέων, που είχαν εισπράξει «λύτρα» ενός εκατομμυρίου ευρώ για την απελευθέρωση νεαρού Κύπριου στους Αμπελόκηπους το 2011, πιάστηκε ξανά τώρα, με σύνεργο, για ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα.

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το 2011, πρωταγωνίστησε στην απαγωγή νεαρού Κύπριου δημοσιογράφου, τον οποίο, με άλλους τρεις συνεργούς του, κράτησαν όμηρο επί 16 ημέρες στη Βαρυμπόμπη για να εισπράξουν «λύτρα», ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από την οικογένειά του και να τον απελευθερώσουν. Ο 57χρονος, σήμερα Αλβανός υπήκοος, αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης βγήκε από τη φυλακή το 2021. Πριν από λίγες ημέρες, συνελήφθη και πάλι. Αυτή τη φορά για ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συνελήφθησαν στη Νέα Χαλκηδόνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, «δύο αλλοδαποί, 49 και 57 ετών, μέλη συμμορίας, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής». Για τις συνθήκες τις σύλληψης, η ΕΛ.ΑΣ, προσθέτει:

Ληστεία σε περίπτερο

«Ειδικότερα», λίγο πριν τη σύλληψη τους, «οι κατηγορούμενοι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και διέφυγαν με αυτοκίνητο. Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους και εντός του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, πιστόλι REPLICA , ρουχισμός που χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών και κινητό τηλέφωνο». Από την έρευνα εξακριβώθηκε , ότι από τα μέσα Οκτωβρίου είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της. «Ως προς τον τρόπο δράσης»,  επισημαίνει η Αστυνομία «τα μέλη της συμμορίας κινούνταν με αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευαν σε κοντινό σημείο από το κατάστημα-στόχο.

Ακινητοποιούσε υπαλλήλους

Ο 49χρονος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισερχόταν στο κατάστημα και με απειλή όπλου ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους εξαναγκάζοντάς τους να του παραδώσουν τις εισπράξεις. Στη συνέχεια διέφευγε με το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο, στο οποίο ανέμενε ο 57χρονος συνεργός του. Εξιχνιάστηκαν επιπλέον δέκα 10 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων στη Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα, στους Αγίους Αναργύρους, στο Αιγάλεω, στην Πετρούπολη, στο Μαρούσι και στα Κάτω Πατήσια». Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος Αλβανός κακοποιός και  τρείς συνεργοί του- δυο Μολδαβοί κι ένας αγνώστου ταυτότητας- είχαν αρπάξει τον 28χρονο Κύπριο δημοσιογράφο, την στιγμή που έμπαινε στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους και τον κράτησαν όμηρο για 16 ημέρες σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Συνελήφθη ο 47χρονος, τότε, Αλβανός

Τον άφησαν ελεύθερο όταν οι γονείς του, έδωσαν στους απαγωγείς, 1.000.000 ευρώ. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, εξιχνίασε την υπόθεση και πέρασε χειροπέδες στον 47χρονο τότε εργολάβο οικοδομών. Οδηγήθηκε στη φυλακή και αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 με περιοριστικούς όρους. Στη φυλακή γνώρισε τον 49χρονο ομοεθνή του, που έκαναν τις ένοπλες ληστείες. Οι απαγωγείς του νεαρού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του τότε ρεπορτάζ, εργάζονταν ως οικοδόμοι σε πολυκατοικία στους Αμπελοκήπους. Εκεί, όπου διέμενε και ο 28χρονος, οι αρπαγείς πληροφορήθηκαν ότι η οικογένειά του είχε αγοράσει τρία διαμερίσματα, γεγονός που το «μετέφρασαν» σε οικονομική ευρωστία. Έτσι, αποφάσισαν να τον απαγάγουν. Βρήκαν το κρησφύγετο σε ερημική τοποθεσία της Βαρυμπόμπης και στις 24-6-2011, οι δράστες, φορώντας κουκούλες, άρπαξαν κυριολεκτικά τον 28χρονο, την ώρα που βγήκε από το ασανσέρ της πολυκατοικίας.

Αρχικά ζήτησαν 4 εκατ. ευρώ

Υπό την απειλή όπλων τον κατέβασαν στο υπόγειο πάρκινγκ, του έβαλαν δύο κουκούλες στο κεφάλι, έδεσαν τα χέρια του με χειροπέδες και αφού τον επιβίβασαν σε ΒΑΝ, τον οδήγησαν στη Βαρυμπόμπη. Οι δράστες αρχικά ζήτησαν από την οικογένειά του, το ποσό των 4 εκατ. ευρώ για να τον απελευθερώσουν και κατόπιν διαπραγματεύσεων εκείνοι κατέβαλαν 1.εκατ. ευρώ. Έτσι οι δράστες απελευθέρωσαν τον 28χρονο τις νυχτερινές ώρες της 10-07-2011. Η έρευνα αποκάλυψε πως ο 47χρονος-τότε- Αλβανός, αποδείχθηκε ότι έστειλε τα χρήματα της απαγωγής στην Αλβανία, ενώ οι δύο Μολδαβοί έφυγαν για την πατρίδα τους αμέσως μετά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις