Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς ξεκολλάω αυτοκόλλητα από ξύλο: Το κόλπο για να μην φαίνεται τίποτα!
PLUS

Πώς ξεκολλάω αυτοκόλλητα από ξύλο: Το κόλπο για να μην φαίνεται τίποτα!

Πώς ξεκολλάω αυτοκόλλητα από ξύλο: Και εναλλακτικές!

Το πρόβλημα με την αφαίρεση αυτοκόλλητων από το ξύλο είναι ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αιχμηρά εργαλεία, γιατί θα χαράξουν το έπιπλο. Έπειτα πολλές φορές στην προσπάθειά σου να τα ξεκολλήσεις φεύγει το χαρτί, αλλά παραμένει η κόλλα και διάφορα σημάδια της πάνω στην επιφάνεια. Το πρώτο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι ο ζεστός αέρας από το σεσουάρ μαλλιών. Κατευθύνεις τον αέρα πάνω στα αυτοκόλλητα για ένα λεπτό. Δοκιμάζεις να τα τραβήξεις από τις άκρες και τσεκάρεις αν αρχίζουν να βγαίνουν. Αυτός ο τρόπος λογικά θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα, αν τα αυτοκόλλητα είναι σχετικά πρόσφατα. Αν όμως δεν βγαίνουν εύκολα, δοκίμασε το επόμενο κόλπο.

Βάλε σε ένα κομμάτι βαμβάκι αρκετή ποσότητα μαγιονέζας και άλειψε τα αυτοκόλλητα μέχρι να ποτίσουν. Άφησε 10 λεπτά. Η ελαιώδης σύσταση της μαγιονέζας θα κάνει τα αυτοκόλλητα να ξεκολλήσουν με μια κίνηση και χωρίς να μείνει το παραμικρό σημάδι κόλλας πίσω στο έπιπλο. Στο σημείο αυτό βέβαια θα σε βοηθήσει να πάρεις την ξύστρα για τις κεραμικές εστίες της κουζίνας, ώστε να κάνεις την αρχή στις άκρες των αυτοκόλλητων.

Αν η ιδέα της μαγιονέζας σου δημιουργεί αποστροφή, μπορείς να την αντικαταστήσεις με το λιπαντικό σπρέι πολλαπλών χρήσεων WD-40. Το προϊόν αυτό εκτός από τις αντισκωριακές του ιδιότητες διαλύει επίσης τις κόλλες. Επιτρέπει έτσι την εύκολη αφαίρεση ετικετών, ταινίας, αυτοκόλλητων και οποιουδήποτε πλεονάζοντος υλικού συγκόλλησης.
Απλά μετά θα θέλεις να εξαφανίσεις και αυτή τη λαδερή υφή που άφησε η μαγιονέζα ή το WD-40. Φτιάξε ένα μείγμα με 2 κουταλιές περίπου σόδα φαγητού, μισό ποτήρι νερό και λίγο υγρό πιάτων. Βούτα ένα σφουγγαράκι ή πανάκι από μικροΐνες στο μείγμα, σαπούνισε την επιφάνεια και όλα καλά!

makelife.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις