Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρκουδάκια BDSM Balenciaga: Σάλος με τα σαδομαζοχιστικά λούτρινα σε παιδιά
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκουδάκια BDSM Balenciaga: Σάλος με τα σαδομαζοχιστικά λούτρινα σε παιδιά

Κι όμως, τα ερωτήματα παραμένουν: Ποιος υπέγραψε τη συγκεκριμένη καμπάνια και τί στο καλό είχε στο μυαλό του;

Η οίκος Balenciaga ζητά συγγνώμη για τις πρόσφατες διαφημίσεις του, που παρουσιάζουν παιδιά να κρατούν σεξουαλικά αρκουδάκια. «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε παρεξήγηση μπορεί να προκάλεσε η καμπάνια μας για τις γιορτές. Οι βελούδινες τσάντες αρκουδάκια δεν θα έπρεπε να προωθούνται σε μια καμπάνια με κεντρικά πρόσωπα τα παιδιά. Μόλις διαπιστώσαμε το μέγεθος του λάθους, κατεβάσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες», έγραψε η εταιρεία στον λογαριασμό της στο Instagram.

Οι διαφημίσεις, που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αφορούσαν τη νέα καμπάνια της επωνυμίας για τα δώρα των διακοπών. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν παιδιά να ποζάρουν με τις βελούδινες τσάντες αρκουδάκια της εταιρείας, τα οποία φορούν λουριά, εμπνευσμένα από το BDSM, δηλαδή τα σαδομαζοχιστικά σεξουαλικά παιχνίδια.

Μια χαρακτηριστική φωτογραφία παρουσίαζε ένα παιδί να στέκεται σε ένα κρεβάτι κρατώντας μια από τις βελούδινες τσάντες αρκουδάκια, περιτριγυρισμένο από άλλες τσάντες και αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένου ενός λουριού, μιας αλυσίδας και ενός κολιέ-τσόκερ (το κολιέ που σφίγγει στο λαιμό), όλα της επωνυμίας Balenciaga. Οι φωτογραφίες δέχτηκαν σφοδρή κριτική, καθώς μια από τις εικόνες της εκστρατείας χρησιμοποιούσε ένα πόρισμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε μια υπόθεση παιδικής πορνογραφίας ως κεντρικό μήνυμα για την προώθηση μιας τσάντας.

«Ζητούμε συγγνώμη για την εμφάνιση ανησυχητικών εγγράφων στην καμπάνια μας. Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά και έχουμε προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά των ατόμων που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του σετ και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων στη φωτογράφιση της καμπάνιας μας για την Άνοιξη του 2023. Καταδικάζουμε σθεναρά την κακοποίηση παιδιών σε οποιαδήποτε μορφή και υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις