Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

26

Νοεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σίλια Κριθαριώτη – Κιβωτός: «Τους κάναμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε»
ΕΛΛΑΔΑ

Σίλια Κριθαριώτη – Κιβωτός: «Τους κάναμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε»

Σίλια Κριθαριώτη - Κιβωτός: Καταγγελίες για άρνηση σε δωρεές υλικών αγαθών στη δομή της Καλαμάτας

Εξοργισμένοι είναι αρκετοί επώνυμοι και επιχειρηματίες με την Κιβωτό του Κόσμου που έδωσαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουν τον οργανισμό. Συνολικά, μόνο τα τελευταία έξι χρόνια έχουν δοθεί περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές ιδιωτών, ωστόσο αρκετοί δείχνουν να το έχουν μετανιώσει μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις πρακτικές της Κιβωτού μάλιστα, ήταν η Σίλια Κριθαριώτη. Στην διάρκεια εκδήλωσης, η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, αποκάλυψε πως η Κιβωτός του Κόσμου, για να δεχτεί δωρεά ένα κτίριο, έθετε όρο να το γράψουν στον Οργανισμό και όχι να το πάρουν ως δωρεά.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει δωρεά σε διάφορα μέρη κτίρια για να στεγάσουν τα παιδιά και να φιλοξενούνται εκεί. Μόνο η Κιβωτός είχε έναν όρο. Ζητούσε να τους γράψουν τα κτίρια» είπε χαρακτηριστικά. Δεν είναι η μόνη επιχειρηματίας που δεν έκρυψε την αγανάκτησή της. Ο Κ. Λούλης βιομήχανος από τον Βόλο είχε παρόμοια εμπειρία. Δώρισε δύο σπίτια 3.000 τετραγωνικών μέτρων και είπε πως περιμένει την έρευνα της αστυνομίας, νιώθοντας απογοητευμένος από τις αποκαλύψεις.

«Κιβωτός»: Τι αποκάλυψε η χήρα Καρέλια για τη δωρεά – Οι παράλογες απαιτήσεις της πρεσβυτέρας

Ακόμη και η Μίνα Σπυροπούλου -Καρέλια, χήρα του γνωστού βιομηχάνου της καπνοβιομηχανίας, η οποία είχε μιλήσει στο iefimerida.gr και δώρισε κτίρια στη Καλαμάτα, δήλωσε απογοητευμένη από τις εξελίξεις. «Δωρίσαμε τα σπίτια στην Κιβωτό γιατί πιστεύαμε ότι υπήρχε κρατική και εκκλησιαστική εποπτεία. Ας φροντίσει το κράτος να υπάρχει εποπτεία για να συνεχίσουν να φιλοξενούνται τα παιδιά για να μην πάνε οι δωρεές χαμένες, που δόθηκαν για τα ταλαιπωρημένα παιδιά και όχι για τις ορέξεις κάποιων, αν όλα αυτά ισχύουν».

Καταγγελίες για άρνηση σε δωρεές υλικών αγαθών στη δομή της Καλαμάτας

Άνθρωποι, μάλιστα, κατήγγειλαν για τη δομή στην Καλαμάτα ότι προσπάθησαν να δωρίσουν υλικά αγαθά, ωστόσο στελέχη της Κιβωτού δεν  τα δέχονταν και ζητούσαν χρήματα. «Μόλις επικοινωνήσαμε με στέλεχος που βρισκόταν σε θέση ευθύνης, μας ανέφερε πως δεν έχουν ανάγκη από υλικά αγαθά αλλά από χρήματα. Μας έκανε εντύπωση. Μας φάνηκε εντελώς άκομψο και περίεργο», αναφέρει η καταγγέλλουσα. Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά την ώρα που η Κιβωτός στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών, την κάλυψη των οποίων ζητούσε από τους δωρητές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις