Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κάρολος – Νταϊάνα: Η θλιβερή «επίσημη γραμμή» του παλατιού εις βάρος της
ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος – Νταϊάνα: Η θλιβερή «επίσημη γραμμή» του παλατιού εις βάρος της

Κάρολος - Νταϊάνα: Την έλεγε «τρελή», είχε ερωμένη, της έκανε τη ζωή κόλαση

«Καμπάνιες συκοφαντίας» σχετικά με την ψυχική υγεία της Νταϊάνα διεξήγαγε το προσωπικό του Καρόλου, σύμφωνα με τον πρώην ιδιωτικό γραμματέα της πριγκίπισσας, ο οποίος αποκαλύπτει την πιο άσχημη πτυχή του βασιλικού ζεύγους. Ο Πάτρικ Τζέφσον, ο οποίος ήταν ο ιδιωτικός γραμματέας της αείμνηστης πριγκίπισσας από το 1988 έως το 1996, ισχυρίστηκε στο νέο podcast The Scandal Mongers, ότι πηγές κοντά στον βασιλιά Κάρολο ενορχήστρωσαν μια συστηματική εκστρατεία δυσφήμισης εναντίον της Νταϊάνα, η οποία της έκανε τη ζωή «κόλαση». Ο ίδιος δηλώνει απογοητευμένος από το γεγονός ότι θεωρείται πλέον δεδομένο ότι η Νταϊάνα αντιμετώπιζε ψυχικές διαταραχές και είπε ότι στην πραγματικότητα η πριγκίπισσα επεδείκνυε εξαιρετικό σθένος, παρά την πίεση της βασιλικής ζωής και την προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης.

«Επίσημη γραμμή» του παλατιού ότι η Νταϊάνα ήταν «λίγο τρελή»

Παράλληλα, ο Φιλ Κρεγκ, ο οποίος έγραψε το Diana: Story of a Princess, είπε ότι αυτές οι ενημερώσεις είχαν διαρκή αντίκτυπο στην κληρονομιά της πρώτης συζύγου του βασιλιά και πρόσθεσε ότι ήταν η πιο «αποκρουστική» πτυχή του «Πολέμου της Ουαλίας». Ο Τζέφσον ισχυρίστηκε ότι αυτή η εκστρατεία παραπληροφόρησης ξεπέρασε τα περιστασιακά κουτσομπολιά, καθώς ήταν μια συστημική εκστρατεία, ενώ ο ίδιος δηλώνει «πολύ απογοητευμένος» από το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί πως η Νταϊάνα ήταν «λίγο τρελή» έγιναν η επίσημη γραμμή.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη ζωή που έζησε, λαμβάνοντας υπόψη τις πιέσεις που δέχτηκε, δεν ήταν απλώς υγιής, είχε ένα είδος ικανότητας να αποκαθιστά τη λογική σε τρελές καταστάσεις», σημειώνει πρώην γραμματέας της πριγκίπισσας. Η Νταϊάνα ήξερε για την εκστρατεία δυσφήμησης του Καρόλου και για την ερωμένη του, Καμίλα.

H Νταϊάνα γνώριζε για την προσπάθεια του πρώην συζύγου της να τη δυσφημήσει

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Νταϊάνα, η οποία πέθανε σε ηλικία 36 ετών στις 31 Αυγούστου 1997, γνώριζε για την προσπάθεια του πρώην συζύγου της να τη δυσφημήσει στον Τύπο και θα τη χρησιμοποιούσε προς όφελός της. Συγκεκριμένα, ο Τζέφσον αποκάλυψε πως η Νταϊάνα ανέφερε επί τούτου στις ομιλίες της το ιστορικό με τις διατροφικές διαταραχές προκειμένου να «γυρίσει το παιχνίδι» εναντίον των επικριτών της.

Αποκάλυψε, ακόμη, ότι εκείνοι που διαδίδουν τις φήμες για τη Νταϊάνα ήταν κυρίως άνδρες που είχαν την πρόθεση να υπερασπιστούν έναν άλλον άνδρα επιτιθέμενοι σε μια γυναίκα και ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα με την οποία συνεργάστηκε για οκτώ χρόνια ήταν υγιής, αστεία και προσγειωμένη. Όμως, φαίνεται πως οι απιστίες του Καρόλου -ήταν η ίδια εποχή κατά την οποία ο σημερινός βασιλιάς έκανε ερωμένη του τη νυν βασιλική σύζυγο, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς- «σκλήρυναν» τη Νταϊάνα, η οποία ένιωθε προδομένη καθώς και το προσωπικό της έλεγε ψέματα για το πού βρισκόταν ο σύζυγός της. Σύμφωνα με τον Φιλ Κρεγκ, «θα ήταν σωστό να πούμε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε τη Νταϊάνα να αμφιβάλλει για την ίδια την ψυχική της υγεία»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις