Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Το “χέρι του Θεού”: Ο διαιτητής που δεν είδε την ιστορική φάση το 1986 εξομολογείται
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το “χέρι του Θεού”: Ο διαιτητής που δεν είδε την ιστορική φάση το 1986 εξομολογείται

Το "χέρι του Θεού": Ο 78χρονος εξομολογήθηκε το τι συνέβη σε εκείνον τον αγώνα

Αν υπάρχουν δύο γκολ τα οποία θα μνημονεύονται για πάντα είναι τα δύο τέρματα του Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986. Το ένα, σπάνιας ομορφιάς, αφού πέρασε από τη σέντρα τη μισή Αγγλία και έκανε το 2-0. Νωρίτερα σκόραρε όμως το περίφημο γκολ με το χέρι, το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει μετρήσει ποτέ. Διαιτητής στην αναμέτρηση εκείνη ήταν ο Αλί Μπεν Νάσερ από την Τυνησία. Ο 78χρονος, πλέον, πρώην διαιτητής, σε μια συνέντευξή του εξομολογήθηκε το τι συνέβη σε εκείνον τον αγώνα (από τον οποίο η μπάλα με την οποία σκόραρε ο Μαραντόνα πουλήθηκε για πάνω από 2,4 εκατομμύρια ευρώ) και μέτρησε κανονικά το γκολ.

«Ακολούθησα τους κανόνες που μας είχε παραδώσει η FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν ήμουν ικανός να δω τη φάση από την καλύτερη δυνατή οπτική γωνία και γύρισα στον βοηθό μου, τον Μπόγκνταν Ντότσεφ, για να δω αν είχε δει εκείνος κάποια παράβαση από τον Μαραντόνα. Όταν τον είδα να πηγαίνει στη γραμμή του κέντρου σήμαινε -σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA- πως το γκολ ήταν κανονικό, και γι’ αυτό το μέτρησα». Παλαιότερα ο Βούλγαρος βοηθός διαιτητή, που απεβίωσε το 2017, είχε πει ότι δεν είχε δει τίποτε το αντικανονικό και δεν μπορούσε λόγω κανονισμού να συνεννοηθεί με τον διαιτητή.

Ο Νάσερ, πάντως, στη συνέντευξή του χαρακτήρισε εκείνο το παιχνίδι «δώρο Θεού» και ότι είναι χαρούμενος με την καριέρα και τις αποφάσεις που πήρε. Αντιθέτως, ο Βούλγαρος έλεγε πως καταστράφηκε η ζωή του και κατηγορούσε τον Ντιέγκο Μαραντόνα γι’ αυτό, αποκαλώντας τον «λίγο» στο ύψος αλλά και ως άνθρωπο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις