Συμμορία διαρρηκτών με κλεμμένο πιστόλι, drone και κωδικούς της ΕΛΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία διαρρηκτών με κλεμμένο πιστόλι, drone και κωδικούς της ΕΛΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Πρόκειται για 4 Ρομά - Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 332.000 ευρώ

16.11.2022 | 21:53

Συμμορία διαρρηκτών-ληστών, με… drone στην κατοχή της, κλεμμένο πιστόλι, αλλά και τους κωδικούς των επικοινωνιών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αμεσης δράσης με τα περιπολικά!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για την τετραμελή ομάδα, ο οποία μετά από  δύο ληστείες και 21 διαρρήξεις, εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος κατά Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η Αστυνομία υποψιάζεται ότι πετώντας το drone, σε οικίες-στόχους, που σκόπευαν να παραβιάσουν, αντιλαμβάνονταν αν υπήρχαν ένοικοι η οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα! Με τους κωδικούς της ΕΛΑΣ σε γνώση τους, αντιλαμβάνονταν μέσω ασύρματου που διέθεταν και ο οποίος δεν βρέθηκε, σε ποια περιοχή κινούνται τα περιπολικά, για να καθορίσουν ανάλογα τις κινήσεις τους!

Η “λεία” της σπείρας

Η λεία της σπείρας των Ρομά, που έχουν μεταξύ τους συγγενικές σχέσεις, φθάνει, από τα μέχρι τώρα στοιχεία τις 320.000 ευρώ. Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών στη Θεσσαλονίκη, οι εμπλεκόμενοι, τελικά ταυτοποιήθηκαν και  οι  τρείς εξ’ αυτών εντοπίστηκαν σε οικισμό των Διαβατών και στην περιοχή του Κορδελιού, όπου και συνελήφθησαν.

Ξεκίνησαν μόλις στις 28 Οκτωβρίου

Η δράση τους ξεκίνησε, τουλάχιστον από 28 Οκτωβρίου και εντοπίζεται στις περιοχές Πανοράματος, Πυλαίας, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Νεάπολης και Νικόπολης. Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, ο Αστυνόμος Χρήστος Δημητρακόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης στη συμπρωτεύουσα, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Πανοράματος, Πυλαίας, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Νεάπολης και Νικόπολης διέπραξαν:

Δύο ληστείες, 17 διαρρήξεις οικιών και

4 κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

Η προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και η διαφυγή τους από αυτούς με όχημα, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους.

Η κίνησή τους με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης, όπως η χρησιμοποίηση, επικουρικά, τριών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας, τόσο των ιδίων, όσο και του στενού οικογενειακού τους κύκλου, ως προπομποί ή συνοδευτικά του ”επιχειρησιακού” τους οχήματος και

Η στάθμευση του ”επιχειρησιακού” αυτοκινήτου σε υπαίθριο χώρο μακριά από τις οικίες τους προκειμένου να αποφύγουν πιθανή σύνδεσή τους με τον παράνομο χαρακτήρα της χρήσης του, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να το χρησιμοποιήσουν».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τεσσάρων μελών της συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, κλεμμένο όπλο, γυναικείες τσάντες και κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.

Η ατζέντα με τους κωδικούς

Σημειώνεται ότι, κατασχέθηκε επίσης ατζέντα όπου, μεταξύ άλλων, αναγράφονταν οι κωδικοί κλήσεων των εποχούμενων περιπολιών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Σε υπαίθρια περιοχή των Διαβατών, που διατηρούσαν ως “καβάτζα”, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της δράσης τους. Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 332.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγούνται  στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Exit mobile version