Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηλεκτρονική… ενέδρα σε οδοντίατρο στη Γλυφάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονική… ενέδρα σε οδοντίατρο στη Γλυφάδα

Οι «ληστές με το τηλεκοντρόλ»

Οι «ληστές με το τηλεκοντρόλ»… εξάσκησαν τις ηλεκτρονικές τους «δεξιότητες», στη Γλυφάδα! Στόχος τους έγινε οδοντίατρος, ο οποίος στάθμευσε το αυτοκίνητό του σε οδό της περιοχής , πάτησε το μπουτόν κλειδώματος των θυρών και θεωρώντας ότι η BMW του ήταν ασφαλισμένη και η τσάντα πλάτης με τα χρήματα στο πορτμπαγκάζ, επίσης, απομακρύνθηκε για μια δουλειά του.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι άγνωστοι, προ το παρόν, «ηλεκτρονικοί ληστές», παρακολουθούσαν τις κινήσεις και κατάφεραν με το δικό τους μπουτόν να μπλοκάρουν το κλείδωμα των θυρών ακυρώνοντας σε δευτερόλεπτα την εντολή κλειδώματος, αφού πατούσαν το κουμπί συγχρόνως με τον ιδιοκτήτη! Ετσι, καθώς ο γιατρός δεν ήταν πια εκεί, άνοιξαν με την άνεσή τους το πορτμπαγκάζ, πήραν την τσάντα με τα 10.000 ευρώ, πιστωτικές κάρτες, δίπλωμα οδήγησης, ταυτότητα και εξαφανίστηκαν.

Σοκ όταν επέστρεψε

Όταν επέστρεψε ο οδοντίατρος, διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο ηταν ανασφάλιστο και αμέσως το μυαλό του πήγε στην τσάντα του και το μεγάλο χρηματικό ποσό που μετέφερε. Άνοιξε το πορτμπαγκάζ και διαπίστωσε ότι η τσάντα του, πράγματι, είχε κάνει «φτερά». Τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας. είχε πιστωτικές κάρτες, δίπλωμα οδήγησης, ταυτότητα, γυαλιά ηλίου και άλλα προσωπικά του αντικείμενα. Η υπόθεση αυτή, υπενθυμίζει από μόνη της, ότι, κατά καιρούς, παρόμοιοι ηλεκτρονικού…ληστές, παραμονεύουν συνήθως σε μαζικούς χώρους στάθμευσης και παρακολουθούν τις κινήσεις των οδηγών για να κλέψουν με την ακύρωση του κλειδώματος, μετρητά και άλλα.

Το ρεπορτάζ του Alphafreepress

Στις 14 Απριλίου, με αφορμή την εξάρθρωση μιας τέτοιας συμμορίας, στα Βόρεια Προάστια, το Alphafreepress, έγραφε, μεταξύ άλλων:

«Ηλεκτρονικές ενέδρες» σε οδηγούς οχημάτων, ιδιωτικών και επαγγελματικών, που στάθμευαν, για πολύ λίγο, σε περίπτερα η καταστήματα εστίασης, έστηναν ένας 51χρονος Αλβανός υπήκοος με τον συνεργό του.

Ο 51χρονος, στο Μαρούσι, είχε στην κατοχή του τηλεκοντρόλ- παρεμβολέα κεντρικού κλειδώματος των αυτοκινήτων.

Τέλος στις ηλεκτρονικές παγίδες έδωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Λίγο πριν τη σύλληψη του, ο αλλοδαπός, αποπειράθηκε, να ανοίξει τις πόρτες οχήματος ταχυμεταφορών, που βρισκόταν σταθμευμένο στο Μαρούσι.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, τον εντόπισαν να κρύβεται δίπλα από ένα σταθμευμένο όχημα και να απορρίπτει στο έδαφος δύο συσκευές-τηλεκοντρόλ-παρεμβολείς κεντρικού κλειδώματος (immobilizer).

Η Αστυνομία εξηγούσε, πως οι πόρτες των οχημάτων έμεναν ανοιχτές, παρά την εντολή των οδηγών:

«Ως προς τον τρόπο δράσης, οι ανωτέρω αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό των οχημάτων χρησιμοποιώντας τηλεχειριστήριο παρεμβολής κεντρικού κλειδώματος οχημάτων, το οποίο και ενεργοποιούσαν τη στιγμή που οι παθόντες αποβιβάζονταν από τα οχήματά τους, ώστε αυτά να παραμείνουν ανασφάλιστα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις