Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σπείρες με “άρωμα γυναίκας” αρπάζουν χρήματα και κάρτες
ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρες με “άρωμα γυναίκας” αρπάζουν χρήματα και κάρτες

Από τα πορτοφόλια έπαιρναν τα μετρητά και τις κάρτες τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν

«Απόβαση» στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης, έκαναν, Νοέμβριο μήνα, δυο ζευγάρια…τουριστών,  από τη Ρουμανία. Όχι, όμως, για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, αλλά για να αρπάξουν αθόρυβα, όσα περισσότερα πορτοφόλια μπορούσαν από τους τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται  ακόμη το νησί με τα πολλά ενδιαφέροντα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αρχηγός της ομάδας ήταν μια 39χρονη, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι και σε προηγούμενη ανάλογη εξάρθρωση παρόμοιας σπείρας, αρχηγός ήταν μια 43χρονη. Είχαν ταξιδέψει και πάλι  στη Σαντορίνη και  με τη «λεία» από 16 πορτοφόλια, είχαν επιστρέψει στην πατρίδα τους και τώρα ξαναγύρισαν.  Με την πρώτη κλοπή πορτοφολιού, ωστόσο, οι αστυνομικοί που τους…περίμεναν, τους πέρασαν χειροπέδες και ήδη παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Ανακατεμένοι στο πλήθος των τουριστών, που αυτή την εποχή είναι μεγαλύτερης ηλικίας από τους θερινούς επισκέπτες και οικονομικά πιο ευκατάστατοι, με αρχηγό 39χρονη από τη Ρουμανία, πόνταραν στο…συνωστισμό.

Μετρητά και κάρτες

Από τα πορτοφόλια έπαιρναν τα μετρητά και τις κάρτες τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν. Η Αστυνομία ανακοινώνοντας την εξάρθρωση της σπείρας, αναφέρει ότι πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς (δυο άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας 19, 27, 39 και 44 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας (συμμορίας) και διάπραξη κλοπών.

white and blue concrete building
Τακτικά ταξίδια

«Όπως διακριβώθηκε», συνεχίζει η Αστυνομία  «οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία με συγκεκριμένη δομή, στην οποία ηγετική θέση κατείχε η 39χρονη και μετέβαιναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο νησί της Θήρας όπου με διακριτούς ρόλους προέβαιναν σε αφαίρεση πορτοφολιών, χρημάτων και τραπεζικών καρτών από πολίτες-ταξιδιώτες, που συνωστίζονταν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, έχοντας σκοπό την εξασφάλιση παράνομου οικονομικού οφέλους».

24 πορτοφόλια

Από τη μελέτη και ανάλυση της μεθοδολογίας και του τρόπου δράσης τους, έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε 24 περιπτώσεις αφαίρεσης πορτοφολιών το χρονικό διάστημα από 24 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2022, καθώς και την 6η Νοεμβρίου 2022. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ. Αυτή η σπείρα των «χρυσοδάχτυλων» λένε οι αστυνομικοί, ήρθε να καλύψει το…κενό, που άφησε μια άλλη, πενταμελής εκείνη, ανάλογη ομάδα, που εξαρθρώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Για δεκάδες κλοπές πορτοφολιών, είχαν συλληφθεί, τότε,  τρεις Ρουμάνοι (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 24, 43 και 48 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους, ηλικίας 30 και 41.

Αρχηγός η 43χρονη

Οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει σπείρα με συγκεκριμένη δομή, που αποτελείτο  από δύο υποομάδες, στην οποία ηγετική θέση κατείχε η 43χρονη συλληφθείσα, με διακριτούς ρόλους (κλέφτη, υποστηρικτή, μεταφορέα) και προέβαιναν σε αφαίρεση πορτοφολιών, χρημάτων και τραπεζικών καρτών από πολίτες που συνωστίζονταν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις κλοπών, από τις οποίες είχαν διαπράξει τότε και τις υπόλοιπες το χρονικό διάστημα από 13 έως 19 Ιουλίου 2022. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 625 ευρώ και 225 δολαρίων Η.Π.Α.

pink flower on white concrete wall
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις