Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 31χρονου που έθαψαν στην παραλία
ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 31χρονου που έθαψαν στην παραλία

Η τυχαία αποκάλυψη της φρίκης από έναν πολίτη, ο οποίος είχε βγάλει στην παραλία βόλτα τον σκύλο του, σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία

Εργάτης γης από την Αλβανία, πήρε 10.000 ευρώ, που είχε κερδίσει με τη σκληρή δουλειά του και από τη Σπάρτη έφθασε στην Κυπαρισσία για να τα στείλει ,μέσω συγγενικού του προσώπου με έμβασμα στην οικογένειά του, στην πατρίδα του.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Βρέθηκε να διασκεδάζει σε μπαρ της περιοχής με έναν συμπατριώτη του, έναν Ρομά και μια μπαργούμαν. Σε κάποια στιγμή, αποφάσισαν να πάνε στην παραλία και εκεί, κάποιοι, γνωρίζοντας για το μεγάλο ποσό, που είχε στην κατοχή του, αποφάσισαν να τον ληστέψουν. Τον χτύπησαν, ακολούθησε συμπλοκή, αλλά με χτύπημα με βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι, ο 31χρονος Αλβανός έπεσε νεκρός. Οι συνεργοί του φόνου τον έθαψαν στην παραλία και έφυγαν.

Η τυχαία αποκάλυψη της φρίκης από έναν πολίτη, ο οποίος είχε βγάλει στην παραλία βόλτα τον σκύλο του, σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία, που ταχύτατα προχώρησε στην εξιχνίαση της της ληστείας μετά φόνου. Συνελήφθησαν ο Αλβανός φίλος του θύματος και η μπαργούμαν, ενώ παραδόθηκε και ο Ρομά. Όλοι φαίνεται να αρνούνται την εμπλοκή τους στη στυγερή δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία.

Η εξιχνίαση

Είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν την εξιχνίαση της φρικτής δολοφονίας 31χρονου Αλβανού εργάτη στην Κυπαρισσία, που έγινε ξημερώματα της Δευτέρας, 7 Νοεμβρίου, στην Κυπαρισσία. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος στην παραλία, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του θύματος. Από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και γειτονικών επιχειρήσεων είδαν ότι πρώτες πρωίνές ώρες της 7ης Νοεμβρίου, ο άτυχος Αλβανός εργάτης γης βγήκε από το μπαρ και μαζί με την παρέα του, αποχώρησαν όλοι μαζί με κατεύθυνση την ερημική παραλία. Οι αστυνομικοί έφθασαν γρήγορα και στην ταυτότητα των μελών της παρέας.

O Aλβανός, ο Ρομά, η Ελληνίδα

Ηταν ένας 30χρονος Αλβανός, ένας 24χρονος Ρομά και μία 30χρονη Ελληνίδα, τα άτομα, που φαίνεται να βρέθηκαν μαζί με το θύμα στην παραλία μετά τη διασκέδαση στο μπαρ. Οι δράστες τον σκότωσαν, χτυπώντας τον μέχρι θανάτου, καθώς βρέθηκαν πολλαπλοί μώλωπες σε όλο του σώμα, αλλά ένα χτύπημα στο πίσω μέρος της κεφαλής του, ήταν το μοιραίο, όπως αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής. Στη συνέχεια του αφαίρεσαν τα χρήματα που είχε πάνω του και τον έθαψαν στην άμμο.

Όταν πληροφορήθηκαν ότι βρέθηκε το πτώμα, οι δράστες πανικόβλητοι έφυγαν με προορισμό την Καλαμάτα. Συνελήφθησαν στο Ζευγολατιό του Μελιγαλά ο 30χρονος Αλβανός και η 30χρονη Ελληνίδα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται πως είναι μητέρα δύο παιδιών, κατάγεται από τον Πύργο και εργάζεται ως μπαργούμαν.

Βρέθηκαν τα 5,300 ευρώ

Είχαν στην κατοχή τους, 5.300 ευρώ, δηλαδή περίπου τα μισά από το συνολικό ποσό του 31χρονου θύματος. Στη συνέχεια, πρωί της Τετάρτης, παραδόθηκε και ο 24χρονος Ρομά. Ο Αλβανός και η Ελληνίδα μπαργούμαν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν. Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής, αρνούνται την ανάμειξή τους στη δολοφονία του 31χρονου και παραδέχονται μόνο το γεγονός ότι ήταν μαζί νωρίτερα και διασκέδαζαν.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

«Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού, που έλαβε χώρα στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρία (3) άτομα, 30χρονος αλλοδαπός, 24χρονος ημεδαπός και 30χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και ληστεία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την 7.11.2022 και πρώτες πρωινές ώρες, ανωτέρω δράστες μαζί με τον 31χρονο επιβιβάστηκαν σε όχημα, μετέβησαν σε ερημική παραλία, όπου του προκάλεσαν θανατηφόρα χτυπήματα, αφαιρώντας του παράλληλα χρήματα και στη συνέχεια τον έθαψαν στην άμμο.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 30χρονος και η 30χρονη εντοπίσθηκαν χθες (8.11.2022) το βράδυ σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, προσήχθησαν και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις