Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βίντεο: Σπείρα έκλεβε καταλύτες από ΙΧ στο «Ελ. Βενιζέλος»
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Σπείρα έκλεβε καταλύτες από ΙΧ στο «Ελ. Βενιζέλος»

Οι θρασύτατοι δράστες σταθμεύουν τα οχήματά τους δίπλα στον «στόχο» και εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα

Δεν ήταν λίγοι οι επισκέπτες του Εμπορικού Πάρκου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που διαπίστωναν με απελπισία ότι όση ώρα διεκπεραίωναν τις εργασίες τους κι έκαναν τα ψώνια τους, άγνωστοι αφαιρούσαν τους καταλύτες των αυτοκινήτων τους, υποχρεώνοντάς τους σε ακινησία. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, μετά από λεπτομερή έρευνα και παρακολουθήσεις, κατάφεραν στο πλαίσιο του αυτοφώρου να περάσουν χειροπέδες σε ένα ζευγάρι,  34χρονο και 25χρονη, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Διαπιστώθηκε ότι οι δύο τους μαζί με συνεργό ο οποίος αναζητείται, ήταν αυτοί, που ενεργώντας βάσει σχεδίου και αστραπιαίων κινήσεων για να μη δίνουν καμία υποψία, σε λίγα δευτερόλεπτα με τα κατάλληλα εργαλεία, αφαιρούσαν τους καταλύτες και διέφευγαν με αυτοκίνητο.

Καθώς οι κλοπές αυτές έχουν πάρει το τελευταίο χρονικό διάστημα μορφή επιδημίας, θυμίζουμε για ποιο λόγο οι επιτήδειοι κλέβουν τους καταλύτες προκαλώντας σοβαρές ζημιές στα αυτοκίνητα και στους οδηγούς τους.

Εγραφε το Alphafreepress, όταν εξαρθρώθηκε  στις 14 Σεπτεμβρίου, η μεγαλύτερη παρόμοια σπείρα:

«Σημειώνεται, από ην Αστυνομία  ότι, η προτίμηση τους στο συγκεκριμένο εξάρτημα αυτοκινήτων δεν είναι τυχαία, καθώς, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, την παλαιότητα, αλλά και το καύσιμο, που χρησιμοποιεί, παρουσιάζει διαφορετική περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα όπως ρόδιο, παλλάδιο και πλατίνα η τιμή των οποίων τα τελευταία χρόνια προσεγγίζει ακόμα και τις τιμές του χρυσού»!

Πώς δρούσαν

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αεροδρομίου, εξηγούν πως δρούσαν οι δράστες των κλοπών στο Εμπορικό Πάρκο του Αεροδρομίου, εκεί όπου οι επιβάτες, σε μια σειρά καταστημάτων κάνουν τα ψώνια τους πριν αναχωρήσουν αεροπορικώς: «Πρωινές ώρες, ο 34χρονος, από κοινού με έτερα άτομα, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο εντός του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν καταλύτη από σταθμευμένο όχημα. Μετά από αναζητήσεις, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο, το οποίο είχε ενοικιαστεί στο όνομα της 25χρονης, το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος οδηγούσε. Αναζητούνται λοιποί εμπλεκόμενοι.

Σε έρευνα σε οικία των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα αυτοκινήτων, πλήθος ενοικιαστήριων συμβολαίων για ενοικίαση αυτοκινήτων και τιμολόγιο για πώληση παλαιών σιδήρων-καλωδίων. Οι δράστες πωλούσαν άμεσα τους κλεμμένους καταλύτες προκειμένου να είναι αδύνατος αφενός μεν ο εντοπισμός τους και αφετέρου η ταυτοποίηση τους. Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις αφαίρεσης-κλοπής καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα πλησίον καταστημάτων του εμπορικού πάρκου του Αερολιμένα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις