Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην κριτική της Γερμανίας
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην κριτική της Γερμανίας

Μουντιάλ 2022 - Κατάρ: «Είναι ειρωνικό όταν αυτός ο τόνος υπάρχει σε χώρες στην Ευρώπη που αυτοαποκαλούνται φιλελεύθερες δημοκρατίες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ κατηγόρησε τη Γερμανία για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σχετικά με την κριτική για το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της διοργανώτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και υπερασπίστηκε την κλήση του Γερμανού πρέσβη τον περασμένο μήνα, για εξηγήσεις. Το Κατάρ έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη συμπεριφορά προς τους μετανάστες εργάτες, οι οποίοι μαζί με άλλους αλλοδαπούς αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ τον περασμένο μήνα κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη λόγω των σχολίων της υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ ότι το ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιας χώρας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για το εάν θα επιλεγεί ως διοργανώτρια του Μουντιάλ 2022.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι δήλωσε στην εφημερίδα “ Frankfurter Allgemeine Zeitung”: «Από τη μια πλευρά, ο γερμανικός πληθυσμός παραπληροφορείται από κυβερνητικούς πολιτικούς· από την άλλη, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί μας όταν πρόκειται για ενεργειακές συνεργασίες ή επενδύσεις. Είμαστε ενοχλημένοι από τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά. Είναι ειρωνικό όταν αυτός ο τόνος υπάρχει σε χώρες στην Ευρώπη που αυτοαποκαλούνται φιλελεύθερες δημοκρατίες. Ακούγεται πολύ αλαζονικό, ειλικρινά και πολύ ρατσιστικό», είπε στην εφημερίδα. Ο Αλ-Θάνι χαρακτήρισε περιττές τις εκκλήσεις για εγγυήσεις ασφαλείας για τις μειονότητες – τις οποίες η Φέιζερ είχε ζητήσει ως προαπαιτούμενο πριν συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο – και είπε ότι οι Γερμανοί πολιτικοί θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στα εγκλήματα μίσους που συμβαίνουν εντός των συνόρων της χώρας τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις