Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς ο θάνατος οδηγού φορτηγού αποκάλυψε μεγάλο κύκλωμα
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ο θάνατος οδηγού φορτηγού αποκάλυψε μεγάλο κύκλωμα

Ο 58χρονος οδηγός του φορτηγού, ερχόταν από Ισπανία

Ο ξαφνικός θάνατος, πάνω στο τιμόνι, 58χρονου οδηγού φορτηγού διεθνών μεταφορών, “αποκάλυψέ” μεγάλο κύκλωμα διακίνησης skunk!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Του ναρκωτικού, η διακίνηση του οποίου έχει προβληματίσει τα μέγιστα φορείς της Πολιτείας, καθώς διακινείται ακόμη και στα σχολεία, λόγω και της χαμηλής τιμής του! Ο 58χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος ερχόταν από Ισπανία και το επίσημο εμπόρευμα, που μετέφερε με το τεράστιο όχημά του, ήταν καροτσάκια Σούπερ Μάρκετ, βρέθηκε νεκρός στις 2 το πρωί στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Ο θάνατός του, έγινε  αντιληπτός από αστυνομικούς, στη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας. Παρατήρησαν ότι το φορτηγό ήταν ακίνητο σε περίεργη θέση και η μηχανή του σε λειτουργία.

Πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του, προφανώς από καρδιακή προσβολή ήταν πεσμένος στο τιμόνι, νεκρός. Παρατήρησαν όμως και κάτι άλλο. Οτι οι μουσαμάδες που κάλυπταν την τεράστια καρότσα, ήταν σκισμένοι από τρίτους, οι οποίοι, «κάτι» έψαχναν, ανάμεσα στα καροτσάκια των Σούπερ Μάρκετ. Μετέφεραν το βαρύ όχημα στο χώρο κοντινού πρατηρίου υγρών καυσίμων και ξεκίνησαν την έρευνα για το τι είχε συμβεί.

Κλήθηκε η “Λάσσυ”

Σίγουροι ότι το φορτίο έκρυβε κάτι ύποπτο έφεραν στο σημείο τη «Λάσσυ», τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στην ανίχνευση των ναρκωτικών. Η «Λάσσυ» ανάμεσα στα καροτσάκια από την Ισπανία βρήκε γρήγορα καλά κρυμμένα δέματα με κάνναβη τύπου skunk,συνολικού βάρους άνω των 59 κιλών. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, από το βιντεοληπτικό υλικό, που εξασφάλισαν, «είδαν» τέσσερα αυτοκίνητα με μικρή χρονική απόσταση το ένα από το άλλο να πλησιάζουν στην καρότσα του φορτηγού.

Κατάφεραν μέσα από αυτά τα στοιχεία και από του αριθμούς κυκλοφορίας να συλλάβουν τον έναν, ταυτοποίησαν τα στοιχεία ενός δεύτερου ενώ αναζητούν ακόμη δύο άτομα, που «ενδιαφέρθηκαν» για τα ναρκωτικά, καθώς ήταν οι υποψήφιοι παραλήπτες και ενήργησαν υπό το κράτος του ξαφνικού θανάτου του οδηγού!

«Ειδικότερα» αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωση της «ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μετά τα μεσάνυχτα, περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, εντόπισαν σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που έφερε αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας και διαπίστωσαν ότι ημεδαπός που βρίσκονταν στη θέση του οδηγού είχε αποβιώσει. Όπως εξακριβώθηκε, το φορτηγό εκτελούσε μεταφορά εμπορευμάτων από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αττική.

Τρία χάρτινα κιβώτια

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «Lussy», εντοπίστηκαν κρυμμένα ανάμεσα στα εμπορεύματα τρία χάρτινα κιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά (54) αεροστεγείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ), συνολικού βάρους (58) κιλών και (906) γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι μετά τον εντοπισμό του φορτηγού, ο συλληφθείς είχε επιχειρήσει μαζί με τον ημεδαπό συνεργό του και άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους να παραβιάσουν την επένδυση του φορτηγού, με προφανή σκοπό να παραλάβουν τα ναρκωτικά. Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. του συλληφθέντα, το οποίο χρησιμοποίησε για να προσεγγίσει το φορτηγό, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις