Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα εμβόλια κορονοϊού – Ελλάδα: Έκτακτη ενημέρωση την Τρίτη από Θεμιστοκλέους – Θεοδωρίδου
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εμβόλια κορονοϊού – Ελλάδα: Έκτακτη ενημέρωση την Τρίτη από Θεμιστοκλέους – Θεοδωρίδου

Νέα εμβόλια κορονοϊού - Ελλάδα: Την ενημέρωση προς τους πολίτες θα πραγματοποιήσουν η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1/11 στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αύριο Τρίτη 1/11 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί επίσημη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης και για τα νέα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού. Την ενημέρωση προς τους πολίτες θα πραγματοποιήσουν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει παραλάβει τα εμβόλια για αρχικά στελέχη 1 και 2 της Όμικρον, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα ακολουθήσουν αυτά για τις υποπαραλλαγές 4 και 5 (ή ΒΑ.4 και ΒΑ.5, όπως είναι τα όνοματά τους). Τα νέα εμβόλια χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία mRNA με τα αρχικά εμβόλια. Η βασική διαφορά τους είναι είναι ότι τα νέα εμβόλια μπορούν να κωδικοποιήσουν την πρωτεΐνη ακίδα τόσο του αρχικού στελέχους του SARS-CoV-2 όσο και των παραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον. Ταυτόχρονα, τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως αναμνηστικά τουλάχιστον δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιαστικού σχήματος. Το εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας από 18 ετών, ενώ το εμβόλιο Pfizer για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις