Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Black Friday 2022 Ελλάδα: Πόσα χρήματα σκοπεύουν να ξοδέψουν οι καταναλωτές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Black Friday 2022 Ελλάδα: Πόσα χρήματα σκοπεύουν να ξοδέψουν οι καταναλωτές

Black Friday 2022 Ελλάδα: Σύμφωνα με νέα έρευνα, το 50% των Ελλήνων σκοπεύουν να ψωνίσουν, κατά τη φετινή ημέρα προσφορών

Η φετινή Black Friday πέφτει στις 25 Νοεμβρίου 2022, δηλαδή την τελευταία Παρασκευή του μήνα. Το 50% των Ελλήνων περιμένει να αγοράσει ρούχα και παπούτσια, σε μία χρονιά πληθωριστικών πιέσεων και εν μέσω ακρίβειας που πλήττει διαρκώς το διαθέσιμο εισόδημά τους. Σύμφωνα με την έρευνα Fashion (Re)search της πλατφόρμας GLAMI, το συγκεκριμένο ποσοστό είναι χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι όπου στην ίδια ερώτηση έφτανε το 66%. Το ποσοστό όσων δεν έχουν κατασταλάξει εάν θα προχωρήσουν σε αγορές αγγίζει το 37% έναντι 23% πέρσι.

Σημειώνεται ότι Black Friday είναι φέτος στις 25 Νοεμβρίου ωστόσο όπως κάθε χρόνο οι επιχειρήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αρκετές μέρες νωρίτερα τις προσφορές στα προϊόντα τους. Με βάση τα ίδια στοιχεία, το 43% των καταναλωτών προτίθεται να ξοδέψει μέχρι 100 ευρώ για αγορές μόδας, ενώ μικρότερο είναι το ποσοστό (23%) όσων θα διαθέσουν από 100 έως 200 ευρώ. Σημαντικό επίσης είναι και το ποσοστό (24%) εκείνων που δεν έχουν σαφή εικόνα σχετικά με τo πόσα χρήματα τους επιτρέπει προϋπολογισμός τους να ξοδέψουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις