Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δόμνα Μιχαηλίδου για Κολωνό: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη για όσο χρειαστεί στη 12χρονη και στα αδέρφια της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόμνα Μιχαηλίδου για Κολωνό: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη για όσο χρειαστεί στη 12χρονη και στα αδέρφια της

Παραδέχθηκε ότι στις κοινωνικές δομές υπάρχει υποστελέχωση

Για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό αλλά και τον ρόλο των κοινωνικών δομών μίλησε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Ειδικότερα, η κ. Μιχαηλίδου παραδέχθηκε ότι στις κοινωνικές δομές υπάρχει υποστελέχωση, ωστόσο κερδίζει το ένστικτο της «διοικητικής αυτοσυντήρησης», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όταν μία 37χρονη γυναίκα πάει στον Δήμο της και ζητάει επισιτιστική βοήθεια παίρνοντας 9 σακούλες για τρόφιμα, 8 για τα παιδιά της και μία για εκείνη, τότε ο κοινωνικός λειτουργός που της δίνει τα τρόφιμα πρέπει να σκεφτεί να χτυπήσει το κουδούνι της κεντρικής υπηρεσίας και να πει να πάμε να δούμε εάν είναι καλά, εάν χρειάζεται βοήθεια» εξήγησε η υφυπουργός.

«Λάθος που δημοσιεύτηκε η δομή στην οποία φιλοξενείται η 12χρονη»

Αναφορικά με το 12χρονο κορίτσι και τα αδέρφια της, είπε πως αρχικά πήγαν στο «Παίδων» προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και ύστερα η εισαγγελία διέταξε τη μεταφορά τους σε ιδιωτική δομή, μέχρις ότου ερευνηθεί και επιβεβαιωθεί πως η γιαγιά και η θεία τους μπορούν να αναλάβουν τη κηδεμονία. Στη συνέχεια η υφυπουργός ξεκαθάρισε πως η κοινωνική υπηρεσία μπορεί να «χτυπήσει την πόρτα» του νοικοκυριού οποιαδήποτε στιγμή χωρίς εισαγγελική εντολή. Αυτήν θα την χρειαστεί μόνο στην περίπτωση που ο γονέας δεν επιθυμεί να μπει η κοινωνική υπηρεσία στο σπίτι του.

Ερωτώμενη για το μέλλον της 12χρονης και των αδερφών της, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε: «Τους δίνουμε ψυχοκοινωνική υποστήριξη για όσο χρειαστεί από κέντρα ψυχολογικά, δημόσια, από κοινωνικούς λειτουργούς». Για την επιστροφή της ανήλικης στο σχολείο, η υφυπουργός τόνισε πως είναι λάθος που δημοσιεύτηκε η δομή στην οποία φιλοξενείται.

Κάρτα αναπηρίας

Στο μεταξύ, πρεμιέρα κάνει την Τρίτη 1 Νοεμβρίου η κάρτα αναπηρίας και όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου: «500.000 συμπολίτες μας με αναπηρία έχουν ένα QR Code που κάποιος από μια δημόσια υπηρεσία σκανάρει, οπότε δεν θα χρειάζεται να δείξει ότι είναι ανάπηρος και να μπει σε αυτή τη διαδικασία που δεν σέβεται τα δικαιώματά του» εξήγησε η υφυπουργός και σημείωσε πως αφορά άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις