Σιμόνα Χάλεπ ντόπινγκ: Σοκ στο τένις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σιμόνα Χάλεπ ντόπινγκ: Σοκ στο τένις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σιμόνα Χάλεπ ντόπινγκ: Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ στην ιστορία του επαγγελματικού τένις

21.10.2022 | 22:04

«Βόμβα» μεγατόνων στο τένις, καθώς το πρώην Νο1 του κόσμου και κάτοχος δύο grand slam, Σιμόνα Χάλεπ, βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες! Η Ρουμάνα τενίστρια και νικήτρια του Wimbledon το 2019 ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε ότι βρέθηκε στον οργανισμό της απαγορευμένη ουσία, από τον αγώνα του US Open κόντρα στην Ντάρια Σνίγκουρ. Εδώ και δύο μήνες δεν αγωνίζεται, καθώς έκανε επέμβαση στη μύτη, ωστόσο αναμένεται να μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν το αποτέλεσμα του β’ δείγματος βγει κι αυτό θετικό.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ στην ιστορία του επαγγελματικού τένις, μετά από αυτό της Μαρία Σαράποβα. Η Σιμόνα Χάλεπ, η οποία εδώ και μερικούς μήνες γυμνάζεται με τον Πάτρικ Μουράτογλου, βρέθηκε θετική σε ουσία που ενισχύει τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Η δήλωση της Χάλεπ

Σε δήλωσή της στα σόσιαλ, η Σιμόνα Χάλεπ τόνισε πως δεν έχει κάνει τίποτε το παράνομο. «Σήμερα ξεκινά ο δυσκολότερος αγώνας της ζωής μου: ο αγώνας για την αλήθεια. Ενημερώθηκα πως βρέθηκα θετική σε απαγορευμένη ουσία με την ονομασία Roxadustat σε πολύ μικρή ποσότητα, κάτι που μου προκάλεσε το μεγαλύτερο σοκ στη ζωή μου. Σε όλη μου την καριέρα η ιδέα να κλέψω δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου.

Είναι ενάντια στις αξίες μου και στην παιδεία μου. Αντιμετωπίζοντας μία τόσο άδικη απόφαση, νιώθω εντελώς μπερδεμένη και προδομένη. Θα παλέψω μέχρι τέλους να αποδείξω ότι ποτέ εν γνώσει μου δεν πήρα απαγορευμένη ουσία και έχω την πεποίθηση ότι αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα φανεί.

Δεν έχει να κάνει με τα λεφτά ή τους τίτλους. Έχει να κάνει με την τιμή μου και την ιστορία αγάπης που έχω αναπτύξει με το παιχνίδι του τένις αυτά τα 25 χρόνια.

Σιμόνα»

Η Χάλεπ βρέθηκε επί συνολικά 64 εβδομάδες (από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018 και από τον Φεβρουάριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019) στο Νο1 του κόσμου, ενώ στην τρέχουσα κατάταξη βρίσκεται στο Νο 9. Έχει κατακτήσει στην καριέρα της συνολικά 24 τίτλους, μεταξύ των οποίων δύο γκραν σλαμ, το Ρολάν Γκαρός του 2018 και το Γουίμπλεντον του 2019. Εχει κατακτήσει 24 τίτλους συνολικά στην καριέρα της, ενώ από το καλοκαίρι προπονείται με τον Πάτρικ Μουράτογλου, ο οποίος πριν την αναλάβει είχε διακόψει τη συνεργασία του με τη Σερένα Γουίλιαμς. Παράλληλα, στο καμπ του στη Γαλλία έχει, μεταξύ άλλων, και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Η Χάλεπ έχει τιμωρηθεί με προσωρινό αποκλεισμό, καθώς πρόκειται για το α’ δείγμα, και μετά την εξέταση του β’ δείγματος (και εφόσον κι αυτό βγει θετικό) θα ανακοινωθεί με λεπτομέρειες ο χρόνος της τιμωρίας της.

Exit mobile version