Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Κανένα έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Κανένα έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι

Μητσοτάκης - υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:Καταργήσαμε τα άβατα, πρακτικά έχει εξαφανιστεί η τρομοκρατική βία

Ομιλία στην εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός αρχικά συνεχάρη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμβολή τους στην ασφάλεια των πολιτών και στη συνέχεια ανέφερε: «Η ασφάλεια όλων μας παραμένει πρώτη προτεραιότητα, να πολεμήσουμε τον φόβο μέσα από μια αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας, είχα τονίσει πριν από τρία χρόνια. Είναι μια πολιτική που παρά τις δυσκολίες εξακολουθούμε κάθε μέρα να την εφαρμόζουμε αλλά και να την προσαρμόζουμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον». Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασφάλεια, εκ των οποίων «η μετάλλαξη και η εξέλιξη της παραβατικότητας και η αξιοποίηση της τεχνολογίας από τους εγκληματίες και η ανάδειξη νέων υβριδικών απειλών».

Στη συνέχεια ανέφερε τρεις αποστολές που επωμίστηκε η ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία τρία χρόνια:

την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στη διάρκεια των απαγορεύσεων που μας επέβαλλε η πανδημία όσο και έπειτα

τη συμβολή στη διαχείριση φυσικών καταστροφών όπως για παράδειγμα στην απομάκρυνση κατοίκων σε πυρκαγιές.

στην υπεράσπιση της εθνικής επικράτειας.

Ο πρωθυπουργός εξήρε την αστυνομία και για τη φύλαξη των συνόρων.

Αναφερόμενος για περιστατικά κακοποίησης είπε πως όπως συμβαίνει σε κάθε προηγμένη κοινωνία οξύνονται οι ευαισθησίες των πολιτών και οι απαιτήσεις τους. «Τα προβλήματα αυτά πλέον αναδεικνύονται και αντιμετωπίζονται με μεγάλη ευαισθησία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα περιστατικά υπήρχαν και στο παρελθόν. Συχνά δυστυχώς περνούσαν απαρατήρητα. Σήμερα ευτυχώς προκαλούν τεράστια κατακραυγή αλλά και μια μεγάλη πίεση δικαιολογημένη στους κρατικούς μηχανισμούς για την αποτελεσματική τους αντιμετώπιση».
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στις περιπολίες και ιδιαίτερα τις βραδινές που έχουν αυξηθεί σημαντικά, παρέχοντας αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Παρά την εικόνα ενίοτε διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας, επισήμανε και έφερε ως παράδειγμα την τρομοκρατική βία, η οποία όπως είπε έχει ξεριζωθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις