Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0: Περισσότερα από 11 δισ. ευρώ έχουν εισρεύσει στην οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0: Περισσότερα από 11 δισ. ευρώ έχουν εισρεύσει στην οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης - Ελλάδα 2.0: Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης για τους πόρους που έχουν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία

Υπερβαίνουν τα 11 δισ. ευρώ οι πόροι που έχουν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη. Ο ίδιος είπε ότι «είμαστε μεταξύ των πέντε πρώτων χωρών που κατέθεσαν (30/9) αίτημα εκταμίευσης της δεύτερης πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης και η πρώτη χώρα που υπέβαλε αίτημα για την τρίτη πληρωμή (σκέλος δανείων).

Στο πρόγραμμα των επιδοτήσεων έχουν ενταχθεί, προς το παρόν, 372 έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,5 δισ. ευρώ. Στο Πρόγραμμα των δανείων έχουν υποβληθεί 160 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7 δισ. ευρώ. Ποσό -δίχως προηγούμενο για το ελληνικό Κράτος- που θα αυξηθεί περαιτέρω με τη δυναμική συμμετοχή στο «Ελλάδα 2.0» περισσότερων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αξιοσημείωτο είναι πως, ήδη, από τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί στο δανειακό σκέλος, το 40% των αιτήσεων αφορά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

23 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ

Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί 23 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ με μέσο σταθμικό επιτόκιο 0,90% και μέση διάρκεια αποπληρωμής τα δέκα χρόνια. Το «Ελλάδα 2.0» αφορά όλους τους πολίτες, όπως έχει δηλώσει ο Θ. Σκυλακάκης. Χαρακτηριστικά έχει τονίσει ότι κάθε χρόνο για την προστασία των δασών γίνονταν διανοίξεις 195 χιλιομέτρων αντιπυρικών ζωνών και 2.650 χιλιομέτρων δασικών δρόμων και φέτος με τη συνδρομή του Ταμείου Ανάκαμψης οι συγκεκριμένες επιδόσεις έκαναν άλμα στα 2.000 χιλιόμετρα και τα 12.600 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις