Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιασμός 17χρονης Λιβαδειά: Συνελήφθησαν δύο νεαροί
ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 17χρονης Λιβαδειά: Συνελήφθησαν δύο νεαροί

Βιασμός 17χρονης Λιβαδειά: Η 17χρονη, κατήγγειλε ότι ενώ περίμενε τον άνθρωπο που είχε γνωρίσει και συνομιλούσε μαζί του, ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά της δύο άνδρες

Έδωσε ραντεβού με κάποιον, που γνώρισε μέσα από τα social media, δέχθηκε την πρότασή του να συναντηθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Λιβαδειά, αλλά το ραντεβού, όπως κατήγγειλε η ίδια στην αστυνομία, εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η 17χρονη, κατήγγειλε ότι ενώ περίμενε τον άνθρωπο που είχε γνωρίσει και συνομιλούσε μαζί του, ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά της δύο άνδρες, οι οποίοι με βία την έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και σε ερημική τοποθεσία τη βίασαν! Ράκος, σωματικό και ψυχικό το ανήλικο κορίτσι, αποκάλυψε στους γονείς της τι συνέβη και όλοι μαζί έφθασαν στο Τμήμα Ασφαλείας της Λιβαδειάς, όπου κατήγγειλαν τους δύο δράστες, τους οποίους δεν γνώριζε με τα στοιχεία τους.

Ηταν 2 Οκτωβρίου όταν έγινε η καταγγελία. Στην πρώτη επαφή με τους αστυνομικούς, το άτυχο κορίτσι είπε ότι ενώ περπατούσε, σταμάτησε δίπλα τη ένα αυτοκίνητο, δύο άνδρες την επιβίβασαν δια της βίας στο εσωτερικό, τη μετέφεραν σε ερημιά και εκεί έπεσε θύμα βιασμού. Οι αστυνομικοί, όμως, δεν πείστηκαν από την πρώτη εξιστόρηση των γεγονότων καθώς η ανήλικη έπεφτε σε αντιφάσεις. Σε δεύτερη κατάθεση είπε την αλήθεια. Οτι είχε γνωριστεί με έναν νεαρό από την Αττική και με αυτόν έδωσε το ραντεβού να γνωρισθούν απο κοντά. Με αυτό το δεδομένο και με οδηγό πέραν των άλλων στοιχείων, την ψηφιακή επικοινωνία και με τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι αστυνομικοί της Λιβαδειάς, μετά από λίγες ημέρες, κατέληξαν στην ταυτότητα των δραστών. Ηταν ένας 23χρονος κι ένας 26χρονος, μόνιμοι κάτοικοι Κερατσινίου.

Ποινικό παρελθόν

Μάλιστα με ποινικό παρελθόν. Ο ένας για υπόθεση ναρκωτικών, ο άλλος για ληστεία. Ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων στην Αθήνα, οι οποίοι, συνέλαβαν και τους δύο έξω από τα σπίτια τους και τους οδήγησαν στη Λιβαδειά όπου παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Μάλιστα πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχει ζητηθεί από τον εισαγγελέα να δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες και στοιχεία, για την περίπτωση που έχουν επαναλάβει το ίδιο αδίκημα με τον ίδιο τρόπο.

Για τη σοβαρή υπόθεση ανακοίνωση επίσημη εξέδωσε η Αστυνομία:

«Εξιχνιάσθηκε, μετά από άμεση και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, υπόθεση βιασμού ανήλικης, η οποία, σύμφωνα με την καταγγελία, διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 02-10-2022, σε αγροτική περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας. Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς. Σε βάρος των ανωτέρω εκδόθηκαν αντίστοιχα Εντάλματα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, στο πλαίσιο των οποίων αναζητήθηκαν και συνελήφθησαν χθες (13-10-2022) μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σε περιοχή της Αττικής.

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις