Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θήβα: Λήστεψαν και τραυμάτισαν αστυνομικό στο σπίτι του
ΕΛΛΑΔΑ

Θήβα: Λήστεψαν και τραυμάτισαν αστυνομικό στο σπίτι του

Ο αστυνομικός υπηρετούσε κατά το παρελθόν σε μάχιμη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, ενώ πλέον ζει και υπηρετεί στη Βοιωτία.

Τρεις, άγνωστοι, προς το παρόν, κακοποιοί, αναζητούνται από την Αστυνομία για ληστεία με τραυματισμό, με θύμα αστυνομικό! Ο αστυνομικός, σε περιοχή της Βοιωτίας έδωσε πραγματική μάχη με τους δύο εκ των τριών εισβολέων στο πατρικό του σπίτι, καθώς οι τελευταίοι του επιτέθηκαν για να μπορέσουν να διαφύγουν καθώς τους είχε βρει μέσα να ψάχνουν για μετρητά και κοσμήματα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Καθώς οι κακοποιοί, δεν περίμεναν την… επίσκεψή του, στη θέα του, έβγαλαν κατσαβίδια τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει  για να παραβιάσουν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού και επιχείρησαν να τον τραυματίσουν. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά,  ενώ οι ληστές τράπηκαν σε φυγή. Σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, ο αστυνομικός τους είδε να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο, στη θέση του οδηγού του οποίου περίμενε ο τρίτος της συμμορίας και διέφυγαν.

Τα στοιχεία, που συγκράτησε-πιστεύεται ότι πρόκειται για Ρομά- τόσο από την πάλη σώμα με σώμα με τους εισβολείς, μέσα στο σπίτι όσο και για το αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκαν  μαζί με βιντεοληπτικό υλικό που αναζητούσαν οι συνάδελφοί του της Ασφάλειας Θηβών, ελπίζεται ότι θα αποδειχθούν καταλυτικά για την ταυτοποίησή τους και τον εντοπισμό τους.

Κι άλλες εισβολές

Πιστεύεται ότι οι τρεις συναποτελούν σπείρα η οποία έχει πραγματοποιήσει κι άλλες ληστρικές εισβολές σε σπίτια εν απουσία των ενοίκων. Ο αστυνομικός, κατά πληροφορίες, υπηρετούσε κατά το παρελθόν σε μάχιμη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, ενώ πλέον ζει και υπηρετεί στη Βοιωτία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για το περιστατικό της ληστείας και του τραυματισμού του αστυνομικού, η Αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα πάρα κάτω: «Σε πλήρη εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία, σε βάρος Αστυνομικού,  στις 13-10-2022,  το μεσημέρι, σε περιοχή της Βοιωτίας. Ειδικότερα ο Αστυνομικός, επιστρέφοντας στην πατρική του οικία, αντιλήφθηκε την παρουσία δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι είχαν παραβιάσει την μπαλκονόπορτα του σπιτιού.

Του επιτέθηκαν

Στη θέα του Αστυνομικού, οι δράστες, προκειμένου να διαφύγουν, του επιτέθηκαν προκαλώντας του απλές σωματικές βλάβες και ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε τρίτος συνεργός τους, ενώ νωρίτερα είχαν προλάβει να αφαιρέσουν από το εσωτερικό της οικίας, τιμαλφή και πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό. Ο Αστυνομικός, με ιδία μέσα, μετέβη σε Κέντρο Υγείας και Νοσοκομείο της περιοχής, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και αποχώρησε. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις