Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στάση εργασίας αύριο – παιδικοί σταθμοί: Αντιδρούν στην επέκταση ωραρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας αύριο – παιδικοί σταθμοί: Αντιδρούν στην επέκταση ωραρίου

Στάση εργασίας αύριο - παιδικοί σταθμοί: Η Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκήρυξε την κινητοποίηση

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αύριο, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), που προκήρυξε την κινητοποίηση, σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι οι παιδικοί σταθμοί «κινδυνεύουν να μετατραπούν από παιδαγωγικές δομές σε ‘παιδοφυλακτήρια’».

Παράλληλα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τον χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Σολωμού 60-Αθήνα). Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην πιθανότητα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών, θέμα το οποίο θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το ενδεχόμενο αυτό θα μετατρέψει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από παιδαγωγικές δομές σε «παιδοφυλακτίρια», καθώς θα υποβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα φιλοξενούμενα παιδιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις