Πολύ λάδι στο φαγητό: 4 συμβουλές να το διορθώσετε

PLUS

Πολύ λάδι στο φαγητό: 4 συμβουλές να το διορθώσετε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πολύ λάδι στο φαγητό: 4 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε τη μαγειρική καταστροφή!

11.10.2022 | 15:30

Σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή να παραπέσει λάδι στο φαγητό μας. Μια απότομη κίνηση αρκεί  για να ξεφύγει. Ας δούμε, όμως πώς μπορούμε να σώσουμε την κατάσταση με απλές πρακτικές.

  1. Χαρτί κουζίνας: Είναι ένα απλό κόλπο που όμως πάντα σώζει την κατάσταση. Τηγανίσατε και σας ξέφυγε το λάδι; Βάζετε τα τηγανητά σας σε χαρτί κουζίνας , αμέσως μετά το τηγάνισμα.
  2. Με μια κουτάλα: Πολλές φορές, βλέπετε ένα παχύ στρώμα λαδιού να επιπλέει στην επιφάνεια του φαγητού. Πάρτε μια κουτάλα και μαζέψτε σιγά-σιγά το λάδι. Τώρα απλά, πετάξτε το λάδι και απολαύστε το πιάτο σας χωρίς πολλές ενοχές.
  3. Κρύο φαγητό: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το hack κυρίως για σάλτσες και ακόμη και τσάτνεϊ. Αν έχετε βάλει στο ψυγείο το πιάτο, το επιπλέον λάδι θα μαζευτεί στην κορυφή σχηματίζοντας ένα παχύ στρώμα. Στη συνέχεια, απλώς αφαιρέστε το συσσωρευμένο λάδι από την επιφάνεια.
  4. Το κόλπο με τα παγάκια: Αν ρίξατε παραπάνω λάδι στο φαγητό, βάλτε στην κατσαρόλα παγάκια. Αφήστε τα να τραβήξουν το λίπος και αφαιρέστε τα παγάκια, μαζί με το περιττό λάδι.
Exit mobile version