Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Black Friday 2022 Ελλάδα: Οδηγός για σωστή προετοιμασία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Black Friday 2022 Ελλάδα: Οδηγός για σωστή προετοιμασία

Black Friday 2022 Ελλάδα: 6 συμβουλές για να προετοιμαστείς κατάλληλα, για την επερχόμενη ημέρα προσφορών

Η φετινή Black Friday 2022 πέφτει στις 25 Νοεμβρίου. Όπως είθισται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πρόκειται για την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Μια Παρασκευή γιορτής για εσένα καθώς θα είσαι σε θέση να βρεις ό,τι έχεις βάλει στο μάτι εδώ και καιρό σε τιμές… χάσιμο! Ειδικά φέτος, αναμένονται μεγάλες προσφορές. Γιατί; Διότι είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα προηγηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου. Έτσι, η Black Friday θα είναι ημέρα εκπτώσεων πριν τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο. Η Black Friday έχει τις ρίζες της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είναι η ανεπίσημη ονομασία της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών, γνωστή ως Thanksgiving.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάζεται την τέταρτη Πέμπτη κάθε Νοέμβρη. Σηματοδοτεί εδώ και πολλές δεκαετίες την έναρξη της χριστουγεννιάτικης εμπορικής σεζόν. Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές ιστορίες σχετικά με την προέλευσή της. Μια από τις επικρατέστερες, τη θέλει να είχε ταυτιστεί με την πρώτη ημέρα έναρξης των εκπτώσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου και να ξεκίνησε στη Φιλαδέλφεια. Κατά την τελευταία δεκαετία η Black Friday έχει γίνει… θεσμός για πολλές χώρες του κόσμου. Μια εξ’ αυτών, είναι και η Ελλάδα. Το παρακάτω βίντεο απεικονίζει τον… χαμό που είχε προκαλέσει η περσινή Black Friday στην Αθήνα:

Συμβουλές για να προετοιμαστείς κατάλληλα

  • Φτιάξε λίστα

Πίστεψέ μας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αν δεν έχεις σημειώσει νωρίτερα όλα όσα χρειάζεσαι, τότε μπορεί εύκολα να προβείς σε κάποια αγορά την οποία τελικά δεν θα θες πραγματικά. Σκέψου λοιπόν καλά πριν πέσεις πάνω στα πρώτα hot deals. Το χρειάζεσαι αλήθεια; Ένα ιδανικό σενάριο είναι να φτιάξεις μια wishlist σε κάποιο κατάστημα που εμπιστεύεσαι ήδη για τις αγορές σου. Έτσι, θα είσαι έτοιμος όταν «σκάσει» η προσφορά να την… «τσιμπήσεις».

  • Βγάλε budget

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα είναι να ορίσεις τον προϋπολογισμό σου. Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις άπαυτό κατά πολλά ευρώ. Ειδικά όταν θα βλέπεις τόσες προσφορές να περνούν από μπροστά σου. Επομένως, όρισε ένα συγκεκριμένο budget που είσαι σε θέση να διαθέσεις την Black Friday και μην το ξεπεράσεις για κανέναν λόγο!

  • Γράψου σε newsletters

Μια καλή κίνηση πέρα από τη wishlist που μπορείς να φτιάξεις online σ’ ένα κατάστημα είναι να γραφτείς σε διάφορα ενημερωτικά newsletters. Έτσι, θα είσαι από τους πρώτους που θα ενημερώνονται για συγκεκριμένες προσφορές. Άρα, θα μπορείς να τις προλάβεις κιόλας.

Ακόμη:

  • Κάνε μια βόλτα στα καταστήματα

Έχεις ακόμα αρκετές ημέρες μέχρι την Black Friday 2022. Γιατί δεν το εκμεταλλεύεσαι; Βγες έξω από το σπίτι. Επισκέψου τα αγαπημένα σου καταστήματα και βάλε στο μάτι όλα όσα έχεις συμπεριλάβει στη λίστα του. Σημείωσε τις τιμές και τους κωδικούς των προϊόντων. Έτσι και θα ξέρεις πόση ακριβώς θα είναι η έκπτωση αλλά και θα είσαι σίγουρος ότι θα αγοράσεις το προϊόν που θέλεις.

  • Παρακολούθησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Έχε το νου σου στα social media των μεγάλων καταστημάτων. Αρκετές φορές θα βρεις προσφορές που δεν υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα ή ακόμα και στο site! Άρα κάνε like και follow (αν δεν το έχεις κάνει ήδη).

  • Ψάξε για παλαιότερα μοντέλα

Μην έχεις αυταπάτες ότι θα βρεις σε τιμή… χάσιμο νέα μοντέλα. Αντιθέτως, οι καλύτερες προσφορές γίνονται σε παλαιότερα μοντέλα. Μην αποθαρρύνεσαι. Δεν μιλάμε για δεκαετίας ή πενταετίας προϊόντα. Αναφερόμαστε σε προϊόντα μερικών μηνών. Για παράδειγμα, smartphones, TVs, laptops, desktops.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις