Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία Θεσσαλονίκη: Μετανιωμένοι οι δράστες
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Μετανιωμένοι οι δράστες

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν ζητούν από το θύμα τους να τα συγχωρέσει.

Γιατί όχι, αν πραγματικά το εννοούν. Δύο αδέλφια, που βρίσκονται προφυλακισμένα από τα μέσα Σεπτεμβρίου για ληστεία, που διέπραξαν σε βάρος 87χρονης γυναίκας, μέσα στο σπίτι της, στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, ζητούν από το θύμα να τους συγχωρέσει, δηλώνουν ότι έχουν μετανιώσει και ακόμη ότι θα κάνουν τα πάντα να διορθώσουν, το κακό που έκαναν και το οποίο, δεσμεύονται, ότι δεν θα κάνουν ποτέ και σε κανέναν άλλον!

«Έχουμε μετανιώσει για την πράξη μας και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από αυτή τη γυναίκα. Είμαστε πρόθυμοι να αποκαταστήσουμε κάθε ζημιά, που προκαλέσαμε καθώς και να εκφράσουμε στην ίδια την λύπη μας για την συμπεριφορά μας.  Ήταν μία απαράδεκτη συμπεριφορά που δεν θα επαναλάβουμε ποτέ στο μέλλον, άλλωστε στο παρελθόν δεν είχαμε τελέσει κανένα αδίκημα», είπαν τα αδέλφια, 34 και 29 χρόνων, μιλώντας από τη φυλακή στο GR Times της Θεσσαλονίκης.

Το πρωινό του Σεπτέμβρη

Η ληστεία, για την οποία δηλώνουν ότι μετάνιωσαν πικρά, έγινε με τη συμμετοχή των δύο αδελφών, το πρωινό της 12ης Σεπτεμβρίου. Έφθασαν στην οικία της 87χρονης με μοτοσικλέτα και εκεί ο μεγαλύτερος κατέβηκε και εισέβαλε στο σπίτι της 87χρονης ανύποπτης γυναίκας, που βρισκόταν μόνη. Κατηγορείται ότι, όση ώρα ο 29χρονος αδελφός του περίμενε έξω από την οικία, στη θέση του οδηγού της μοτοσικλέτας, την απείλησε με όπλο και της απέσπασε το ποσό των 450 ευρώ. Στη συνέχεια, βγήκε από το σπίτι, επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα όπου τον ανέμενε ο μικρότερος αδελφός του και τράπηκαν σε φυγή.

Συνήγορος: «Γιατί ανέλαβα την υπόθεση»

Ο δικηγόρος τους, Νίκος Πετρίδης, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβε να υπερασπιστεί τα δύο αδέλφια. «Ανέλαβα την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων για την ληστεία στο Τρίλοφο σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, διότι, από την πρώτη στιγμή, εισέπραξα την μεταμέλεια και στεναχώρια των δύο εντολέων μου για την συμπεριφορά τους. Είμαι απολύτως βέβαιος πως είναι ειλικρινής η πρόθεσή τους να αποκαταστήσουν το θύμα και να ζητήσουν συγγνώμη», πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης.

«Ήμουν στο κρεβάτι»

Για τις στιγμές τρόμου που έζησε, ωστόσο, είχε μιλήσει και η ίδια η 87χρονη γυναίκα. Ιδού πως είχε περιγράψει την εισβολή: «Ο άντρας μου έφυγε περίπου στις 7 το πρωί από το σπίτι κι εγώ ήμουν ακόμη ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Χτύπησε την πόρτα, πίσω από την οποία έχουμε τοποθετήσει ένα μεγάλο σίδερο γιατί έχουν μπει στο σπίτι μας συνολικά τέσσερις φορές. Το σίδερο έπεσε στο πάτωμα κι εγώ νόμιζα ότι έσπασε το τζάμι. Αυτός μπήκε μέσα και φώναζε “τα λεφτά σας” και άρχισε να ανακατεύει τις κουβέρτες. Του είπα “άσε τις κουβέρτες κάτω, δεν μπορώ να τις μαζεύω. Προχθές ήρθαν και δεν βρήκαν τίποτα”. Έψαξε στα μαξιλάρια και βρήκε τα λεφτά της σύνταξης. Ήταν 400 ευρώ και του τα έδωσα». «Μου τράβηξε μια μπουνιά στο στήθος, μου είπε να κάτσω κάτω και έπεσα στο κρεβάτι.

Όλο το βράδυ πονούσα, με απειλούσε ότι θα μου ρίξει με το σπρέι αλλά δεν το έκανε», συνεχίζει η ατρόμητη γιαγιά, τονίζοντας ότι δεν φοβήθηκε! Ο ανιψιός της κυρίας Βέτας, ο οποίος είναι αστυνομικός και την ώρα της ληστείας ήταν εκτός υπηρεσίας, κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε στο σπίτι των θείων του, εντόπισε τους δράστες, τους καταδίωξε, αλλά δεν τους πρόλαβε. Από τα στοιχεία που είχαν συλλεγεί εντοπίστηκαν τα δύο αδέλφια στο σπίτι τους και συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις