Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων – Ιρλανδία: Στους 10 οι νεκροί
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων – Ιρλανδία: Στους 10 οι νεκροί

Έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων - Ιρλανδία: Έχουν καταγραφεί 10 θύματα από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ντόνεγκαλ

Ένα μικρό κορίτσι βρίσκεται ανάμεσα στους 10 ανθρώπους που επιβεβαιώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων στο Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας, την Παρασκευή (7/10). Ειδικότερα, σύμφωνα με το Sky News, τα θύματα είναι τέσσερις άνδρες, τρεις γυναίκες, ένα έφηβο αγόρι, ένα έφηβο κορίτσι και ένα κορίτσι ηλικίας δημοτικού. Η έκρηξη σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 3 μμ. τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) σε πρατήριο καυσίμων στα όρια του χωριού Κρίσλα. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λέο Βαράντκαρ χαρακτήρισε την έκρηξη ως «αδιανόητη τραγωδία», ενώ ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Ντ. Χίγκινς χαρακτήρισε την έκρηξη «τρομερή».

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι δεν αναμένει περαιτέρω θύματα, καθώς δεν έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι. Οι ντόπιοι σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τα συντρίμμια από το κατεστραμμένο κατάστημα πρατηρίων καυσίμων και να σώσουν μερικούς από αυτούς που είχαν παγιδευτεί μέσα. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε το Σάββατο: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό ως αστυνομική υπηρεσία, ως προς τον τρόπο με τον οποίο το ερευνούμε, αλλά οι πληροφορίες μας αυτή τη στιγμή δείχνουν τραγικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις