Δύο “μυστικα” σε επιχείρηση οικοδομικών υλικών

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο “μυστικα” σε επιχείρηση οικοδομικών υλικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ.

07.10.2022 | 19:08

Επιχειρηματίας οικοδομικών υλικών στην Πάτρα, έκρυβε σε χώρους της επιχείρησής του, δύο μεγάλα μυστικά. Το πρώτο, αποθηκευμένους, περισσότερους από δύο τόνους λαθραίου καπνού και λαθραίων τσιγάρων. Το δεύτερο, ένα πραγματικό οπλοστάσιο από επαναληπτικές καραμπίνες, lazer στόχευσης, πιστόλι, σφαίρες και σιγαστήρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το δεύτερο γεγονός, έχει πυροδοτήσει το ξεκίνημα παράλληλης έρευνας, που θα απαντήσει στο ερώτημα για  την  προέλευση των όπλων, το αν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν και ποιος ήταν ο τελικός προορισμός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, που φέρνει στο φως το Alphafreepress, ένα ακόμη στοιχείο που έχει προβληματίσει σε μέγιστο βαθμό τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών είναι μια φράση, που είδαν γραμμένη πάνω σε μία από τις επαναληπτικές καραμπίνες.

«Αμεση Δικαιοσύνη»

Αυτή η φράση, γραμμένη στα αγγλικά αναφέρει «Αμεση Δικαιοσύνη». Από την άλλη πλευρά, σε εξέλιξη είναι η έρευνα για την τεράστια ποσότητα λαθραίου καπνού και τσιγάρων. Εδώ πρέπει να βρεθούν οι άλλοι εμπλεκόμενοι και να εντοπιστεί το δίκτυο μέσω του οποίου, ανά ποσότητες, έφευγαν από εκεί τα λαθραία και κατέληγαν σε χώρους πώλησης. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση  «συνελήφθη σε περιοχή της Αχαΐας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου για τα όπλα και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα σε επιχείρηση και αποθήκη σε περιοχή της Αχαΐας, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:

Δύο τόνοι και 79 κιλά λαθραίου καπνού και τσιγάρων διαμοιρασμένων σε περισσότερες από 700 συσκευασίες και  7.748 λαθραία πακέτα τσιγάρων. Επίσης, πιστόλι, με γεμιστήρα που περιείχε έξι φυσίγγια των 9mm και γεμιστήρα πιστολιού που περιείχε οκτώ φυσίγγια των 9mm, τρεις καραμπίνες και laser στόχευσης, τρία ομοιώματα πιστολιού και περιστρόφου,  ένα σιγαστήρα πυροβόλου όπλου. Ακόμη, δύο σουγιάδες και ένα μεταλλικό σπαθί συνολικού μήκους 85 εκατοστών,  136 φυσίγγια των 9mm, 1.191 κυνηγητικά φυσίγγια, δυο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και 41.305 ευρώ».

Οι διαφυγόντες δασμοί

Ο συλληφθείς, καταλήγει η Αστυνομία, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ. Εδώ υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των διαφευγόντων φόρων, που χάνονται από τα κρατικά ταμεία κάθε χρόνο, κατά τους υπολογισμούς αγγίζει και τα 80.000.000 ευρώ!

Exit mobile version