Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Φως” 14 μήνες μετά σε απόπειρα ανθρωποκτονίας γυναίκας ξενοδόχου και του γιου της στην Αίγινα
ΕΛΛΑΔΑ

“Φως” 14 μήνες μετά σε απόπειρα ανθρωποκτονίας γυναίκας ξενοδόχου και του γιου της στην Αίγινα

Τέσσερις συλλήψεις

Η Δίωξη Εκβιαστών, δέκα τέσσερις μήνες μετά, ρίχνει φως σε μία βαρύτατη επίθεση, που χαρακτηρίστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά μίας γυναίκας και του γιου της, στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας τους, στην Αίγινα.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τρεις, άγνωστοι, τότε, είχαν φθάσει στο νησί, όπως προκύπτει τώρα, για να φέρουν σε πέρας πληρωμένο «συμβόλαιο». Ηταν τόσο άγριος ο ξυλοδαρμός, ιδιαίτερα της μητέρας, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εισήχθη στην εντατική μονάδα και χρειάστηκε πολύμηνη νοσηλεία για να σταθεί στα πόδια της. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών, που ερευνούσαν την σοβαρή αυτή υπόθεση, ψάχνοντας να βρουν ποιοι ήταν οι δράστες και το κίνητρο της άγριας επίθεσης, φαίνεται ότι έφθασαν στην άκρη του νήματος. Αφού συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνέλαβαν τέσσερα άτομα, ως εμπλεκόμενα στην επίθεση.

Ηθικός και φυσικοί αυτουργοί

Ο ένας, φέρεται ως ηθικός αυτουργός, αυτός που πλήρωσε δηλαδή τους υπόλοιπους να πάνε στην Αίγινα και να χτυπήσουν μητέρα και γιο, που ήταν, βέβαια, οι φυσικοί αυτουργοί. Σημειώνεται ότι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης, είναι ιδιοκτήτης μπαρ, στην περιοχή της Καλλιθέας. Πάνω από αυτό, είχε την ατυχία να διαμένει η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Αίγινα, το οποίο λειτουργούσε ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, οπότε και πήγαινε στο νησί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ξενοδόχος, ενοχλούμενη αφόρητα από την ηχορύπανση, καθώς δεν μπορούσε να κοιμηθεί, έκανε συχνά καταγγελίες στην Αστυνομία με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να επιβληθούν και πιο σκληροί όροι που προέβλεπαν τη μη λειτουργία του νυχτερινού κέντρου για ένα διάστημα.

Εξ αιτίας λοιπόν αυτής της συνεχούς δικαστικής διαμάχης, φέρεται από τα στοιχεία του Εκβιαστών ο ιδιοκτήτης του μπαρ, να «μίσθωσε» τους τρεις σωματώδεις άνδρες, οι οποίοι και χτύπησαν τη γυναίκα μαζί με τον γιο της. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους τέσσερις συλληφθέντες είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Στο ξενοδοχείο η επίθεση

Η αιματηρή επίθεση από την οποία το θύμα κατέληξε για καιρό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας συνέβη στο ξενοδοχείο της οικογένειας στην Αγία Μαρίνα Αίγινας, τον Αύγουστο του 2021.

Η Αστυνομία, έκανε γνωστή την εξιχνίαση της υπόθεσης, με ένα ολιγόλογο μήνυμα, στο οποίο αναφέρονται τα πάρα κάτω:

«Σε εξέλιξη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ατόμων στην Αίγινα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 4 άτομα». Με την ολοκλήρωση των ερευνών και την παραπομπή  στον εισαγγελέα των τεσσάρων εμπλεκομένων, αναμένεται εντός της ημέρας και η επίσημη ανακοίνωση με όλα τα στοιχεία της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις