Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακάρ για Ελλάδα: Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες
ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ για Ελλάδα: Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες

Ακάρ για Ελλάδα: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω

Με σχεδόν πολεμική ρητορική συνεχίζεται σήμερα το κρεσέντο προκλητικότητας από την Τουρκία, αυτή τη φορά από τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Μιλώντας στην τελετή έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας του Εθνικού Πανεπιστημίου Άμυνας, ο Ακάρ αναφέρθηκε εκτενώς στην αύξηση των εντάσεων μεταξύ ελληνικής και τουρκικής πλευράς το τελευταίο διάστημα, δηλώνοντας αρχικά ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι εκείνοι που μιλούν συνεχώς κατά της Τουρκίας και καταφεύγουν σε ψέματα για να κερδίσουν μια θέση στην πολιτική σκηνή της χώρας.

«Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, ούτε στην πράξη ούτε στις διαπραγματεύσεις. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει. Το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες σχετικά με αυτό. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «κακής γειτονίας» με αναλήθειες και προκλήσεις, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε: «Θέλουμε τα πλούτη του Αιγαίου να μοιράζονται δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας». Σημείωσε, μάλιστα, πως Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, επομένως μπορούν να δημιουργήσουν σχέσεις καλής γειτονίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επωφεληθούν από αυτό. «Εμείς μιλάμε υπέρ και των δύο χωρών αλλά κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα διατηρούν αυτή την ένταση με βάση τους προσωπικούς τους υπολογισμούς», τόνισε ο Ακάρ.

Μπαχτεσελί κατά Ελλάδας: «Θα σας βγάλουμε τα μάτια»

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί προχώρησε σε νέο ανθελληνικό παραλήρημα απειλώντας «θεούς και δαίμονες», απευθύνοντας διάγγελμα στην… υφήλιο και μιλώντας απαξιωτικά για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, ο Μπαχτσελί απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, ανέφερε πως η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από Αμερικανικά όπλα και πως η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία για λογαριασμό των ΗΠΑ, ακολουθώντας έτσι πιστά το νέο «τροπάριο» του Ερντογάν κατά τους τελευταίους μήνες.

«Διακηρύσσω σε όλο τον κόσμο…» είπε ο Μπαχτσελί «…πως δεν θα τσαλαπατήσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας στα νησιά και θα βγάλουμε τα μάτια όσων εποφθαλμιούν τα δικαιώματά μας»! «Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες. Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα» ισχυρίστηκε ακόμη ο Μπαχτσελί, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Μπαχτσελί ισχυρίστηκε ακόμη πως η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, για να έλθει η κορύφωση: «Ο Μητσοτάκης λέει πως είμαστε απομονωμένοι. Είναι τελειωμένος! Δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε ένα Έθνος, έχουμε μια Ιστορία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις