Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοποίηση ζώων: Πενταψήφιος αριθμός για καταγγελίες
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοποίηση ζώων: Πενταψήφιος αριθμός για καταγγελίες

Κακοποίηση ζώων: "Η προστασία των ζώων αποτελεί για κάθε κοινωνία ζήτημα παιδείας και πολιτισμού"

Στον πενταψήφιο αριθμό 10410, θα έχουν τη δυνατότητα, στο εξής, να καταγγέλλουν τυχόν κακοποιήσεις ζώων και γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την προστασία τους, με την Αστυνομία να παρεμβαίνει άμεσα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία συνοδεύεται και από δήλωση του Υπουργού Τακη Θεοδωρικάκου, ο οποίος τονίζει: «Η προστασία των ζώων αποτελεί για κάθε κοινωνία ζήτημα παιδείας και πολιτισμού. Δίνουμε αξία σε κάθε ζωή». Η δημοσιοποίηση του πενταψήφιου αριθμού, που έχει αποδέκτη αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ελληνικής Αστυνομίας, έρχεται στη χρονική συγκυρία της ταυτοποίησης του ατόμου στη Θεσσαλονίκη, που σκότωσε με το πόδι του ένα μικρό γατάκι. Σκηνή που αποτυπώθηκε σε βίντεο και οι εικόνες του προκάλεσαν την οργή της κοινωνίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το Υπουργείο, «σε πλήρη λειτουργία τίθεται ο πενταψήφιος αριθμός 10410 της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την προστασία των ζωών. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες για άμεση επικοινωνία, καθημερινά από 07:00 έως 23:00, με το Τμήμα Προστασίας Ζώων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στον πενταψήφιο 10410

Στον πενταψήφιο αριθμό 10410 θα έχουν τη δυνατότητα, στο εξής, να καταγγέλλουν τυχόν κακοποιήσεις ζώων και γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την προστασία τους, με την Αστυνομία να παρεμβαίνει άμεσα».

golden retriever inside car
Σε ανάρτησή του στα social media ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρει:

«Η προστασία των ζώων αποτελεί για κάθε κοινωνία ζήτημα παιδείας και πολιτισμού. Δίνουμε αξία σε κάθε ζωή. Ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 10410 της ΕΛ.ΑΣ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των τετράποδων φίλων μας. Θέτουμε από σήμερα ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών, εξελίσσοντας τις υπηρεσίες της Αστυνομίας μας. Όλοι μαζί εκπέμπουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση κάθε μορφής ζωής».

Πρόστιμο 30.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι ταυτοποιήθηκε και ήδη του υπεβλήθη πρόστιμο 30.000 ευρώ, 39χρονος, ιδιωτικός υπάλληλος σε βάρος του οποίου έχει σχηματισθεί δικογραφία, για την θανάτωση του μικρού γατιού. Ενώ ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες για τον θάνατο του νεογέννητου, υπήρξε μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα ότι τον είδε να σκοτώνει το γατάκι. Υπενθυμίζεται ότι η απίστευτη κτηνωδία έγινε τον περασμένο μήνα στο κέντρο της πόλης, όταν ο δράστης, αφού κοίταξε γύρω του για να μην τον βλέπει κανείς, πλησίασε το νεογέννητο γατάκι και στη συνέχεια το πάτησε μέχρι που το σκότωσε. Αμέσως μετά έφυγε ανενόχλητος, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Άνθρωποι ενός καταστήματος της περιοχής είδαν το βίντεο και το έστειλαν σε φιλοζωική εταιρεία, το οποίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

selective focus and low-angle photography of orange tabby cat
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την ταυτοποίηση του 39χρονου που βαρύνεται με την κτηνώδη ενέργεια , έχει ως εξής: «Η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Α.Τ. Λευκού Πύργου οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων ατόμου που τραυμάτισε θανάσιμα μικρής ηλικίας αδέσποτο ζώο συντροφιάς. Πρόκειται για 39χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για θανάτωση ζώου συντροφιάς. Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος, ξημερώματα της 20-08-2022 στο κέντρο της πόλης, πάτησε και τραυμάτισε θανάσιμα μικρής ηλικίας γάτα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις